Команда Мінцифри повернулася з робочої поїздки до Брюсселя. Протягом двох днів говорили про реформу освіти, цифрову експертизу України, екосистему Дії, розширення співпраці з НАТО та євроінтеграцію. Ділимося результатами поїздки:

✅ Виступ у Європарламенті. Поділилися баченням розвитку цифрової держави — унікальним для всього світу. Впевнені, що за цифровізацією майбутнє, тому український досвід трансформації знадобиться європейським країнам.

✅ Зустрічі з європейськими комісарами. Зустрілися з профільними єврокомісарами у сферах цифровізації, освіти та бюджетної політики. Зокрема, обговорили наші напрацювання в освітній реформі з Віцепрезидентом Єврокомісії Маргарітісом Схінасом.

✅ Партнерство з Бельгією. Встановили робочий контакт із Державним секретарем Бельгії з питань цифрових технологій Матьє Мішелем. Домовилися про спільні дослідження та підтримку Бельгії у створенні цифрового ідентифікаційного номера.

✅ Зміцнення позицій України в Європарламенті. Зустрілися з головою Європейського парламенту Робертою Мецолою та парламентарями Драгошем Тудорашем і Євою Мейделл. Обговорили можливості взаємодії, підтримки інтересів України в європейських інституціях та отримали позитивний фідбек на власні ідеї.

✅ Взяли участь у Government Transformation Summit. Під час саміту запустили разом із 14 країнами ЄС інкубатор GovTech4All. Також представили цифрові досягнення України за останні 3 роки.

✅ Нові перспективи з НАТО. Розпочали нову стадію співпраці з НАТО в галузі оборонних інновацій. Альянс надасть Україні експертну підтримку та допоможе у фінансуванні військових інновацій. Це важлива можливість для платформи BRAVE1.

Євроінтеграція та системні цифрові трансформації — це шлях України до перспективного майбутнього 🇺🇦

#Мінцифра #ЦифроваТрансформація #Євроінтеграція #ЦифровіРеформи #Майбутнє

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису