Пекучим болем та  гірким смутком війна, розв’язана цинічним  російським  агресором,  знову торкнулася Сухополов’янської громади –  забрала життя ще одного захисника України, вірного друга та мужнього бійця, який до останнього подиху  захищав та відстоював  суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. 12 вересня 2023 року очільник Сухополов’янської громади Денис Росовський,    староста Дідовецького старостинського округу Ірина Шуляк, староста Мазківського старостинського округу Микола Кошовий, посадовці сільської ради  разом із рідними,  побратимами, вчителями, друзями, односельцями  провели в останню дорогу Героя   та вшанували пам’ять загиблого землякажителя села Мазки Сухополов’янської громади, стрільця-санітара механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону рядового Володимира Пітеля, який  загинув  06 вересня внаслідок мінометного обстрілу в районі населеного пункту Авдіївка Покровського району Донецької області.

Пітель Володимир Григорович народився 15.02.1970 року в селі Мазки Прилуцького району Чернігівської області. Проживав у с. Мазки. Навчався в Мазківській восьмирічній школі. 9 клас закінчував у Дідівській середній школі.

Після 9 класу навчався в Прилуцькому гідромеліоративному технікумі за спеціальністю «електрик». Після закінчення технікуму пішов служити до армії. 2 роки служив на аеродромі «Байконур». Повернувся у село Манжосівка, де працював оператором у шкільній котельні. Більшу частину робочого шляху працював у селі Мазки в товаристві «КрокУкрЗалізБуд».

16 червня 2023 року був призваний до лав ЗСУ по мобілізації. Пішов не вагаючись виконувати свій обов’язок перед країною. З 16 червня по 23 серпня був на навчанні у селищі Гончарівське. Перший місяць навчався, а другий - був інструктором по підготовці воїнів.

26 серпня Володимира перевели у населений пункт Авдіївка Покровського району Донецької області в зону військових дій, де він служив стрільцем-санітаром механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону військової частини А4007.

06 вересня під час виконання бойового завдання Пітель Володимир Григорович загинув внаслідок мінометного обстрілу противника в районі населеного пункту Авдіївка Покровського району Донецької області. В скорботі залишилась мама Лідія Іванівна. Поховання Героя відбулося  на сільському кладовищі у селі Манжосівка.

Сільський голова Денис Росовський  від імені депутатського корпусу та виконавчого комітету висловлює щирі  співчуття з приводу непоправної втрати  рідним,   близьким  загиблого, усім, хто знав Володимира Григоровича, поважав та любив. Схиляємо голови у поминальній молитві та підтримуємо рідних у важку годину, поділяємо їх біль та горе.

Вічна  та світла пам'ять  Герою! Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях! Пам’ятаймо їх, адже вони віддали найцінніше – своє життя, заради України та кожного з нас. Вони назавжди у наших думках,  молитвах…

Висловлюємо слова вдячності ТОВ «КрокУкрЗалізБуд» за підтримку, небайдужість та фінансову допомогу в організації похорону нашого Героя. Тільки разом ми – сила!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису