Невимовний біль охоплює серце кожного з нас. Загинув ще один Герой, патріот, захисник та воїн, який віддав  найцінніше – життя, захищаючи  суверенітет та територіальну цілісність України. Війна у боротьбі з підступним російським агресором забирає кращих наших синів.  16 вересня 2023 року очільник Сухополов’янської громади Денис Росовський,    керуючий справами виконавчого комітету Валентина Харченко, староста  Мазківського старостинського округу Микола Кошовий, староста Дідовецького старостинського округу Ірина Шуляк,  інших старостинських округів громади,  депутати  та посадовці сільської ради  разом із рідними,  побратимами, вчителями, друзями, односельцями  провели в останню дорогу Героя   та вшанували пам’ять загиблого землякажителя села Мазки  Ситника  Андрія Геннадійовича,  який  загинув   12 вересня 2023 року  в районі населеного пункту Лиман Перший Дворічанського  району Харківської області.

         Народився  Ситник Андрій Геннадійович 21 червня 1986 року в м.Прилуки. Закінчив школу  у с.Мазки Прилуцького району. Строкову службу проходив у танкових військах у селищі Десна. Після служби працював на підприємстві в місті Києві. Зрозумівши, що його покликанням та улюбленим заняттям є робота з землею, повернувся додому допомагати батькам у веденні фермерського господарства та розвитку сімейного бізнесу.  Андрій був дуже доброю, чуйною та справедливою людиною.  На початку повномасштабного вторгнення без вагань та зі словами «Хто, як не я? А як я буду дивитись своїм дітям у вічі?» Андрій Ситник став на захист Батьківщини. Мужньо виконуючи свій військовий обов’язок, стрілець-санітар 2-го механізованого відділення 3-го механізованого взводу 1-ї механізованої  роти 3-го механізованого батальйону  військової частини А 4053 неподалік населеного пункту Лиман Перший Дворічанського району Харківської області 12 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання по виявленню та знищенню сил противника, отримавши поранення несумісні з життям,  молодший сержант Андрій Ситник загинув.

У глибокій скорботі залишились батьки Андрія: мама Валентина Миколаївна, батько Геннадій Васильович, діти Вова та Марійка, рідні, друзі, побратими. Поховали Героя на місцевому сільському кладовищі в с.Мазки Прилуцького району Чернігівської області.

        Сільський голова Денис Росовський  від імені депутатського корпусу та виконавчого комітету висловлює щирі  співчуття депутату Сухополов’янської сільської ради Валентині Ситник  та її родині з приводу непоправної втрати  найріднішої та найдорожчої  людини – сина,  Ситника Андрія, якому назавжди 37. Це біль, який пронизує, який не вщухає і до якого ніколи не можна звикнути, якого не можна пробачити. Нехай добрий, світлий спомин про  Захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його і  любив.

Схиляємо голови у поминальній молитві та підтримуємо рідних у важку годину, поділяємо їх біль та горе. Пам'ятаємо...Не забудемо... Не пробачимо ворогу жодне втрачене життя… Вічна  та світла пам'ять  Герою!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису