29 вересня  2023 року відбулося пленарне засідання 37 сесії 8 скликання  Сухополов’янської сільської ради,  у ході якого   було розглянуто 37 питань.     На початку сесії  всі присутні  вшанували  хвилиною мовчання  громадянську відвагу та героїчний подвиг військовослужбовців, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту територіальної цілісності України, та безневинних мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Першочергово, розглянувши пропозицію Сухополов’янського сільського голови Дениса Росовського, депутатський корпус  відповідно до чинного законодавства шляхом  таємного голосування одноголосно обрав секретарем Сухополов’янської сільської ради восьмого скликання  Бобошка Володимира Михайловича. Деякі факти з  біографії: Бобошко Володимир Михайлович народився 18 травня 1961 року в с.Яреськи  Шишацького району Полтавської області. У 1978 році закінчив з відзнакою Яреськівську середню школу. У 1983 році закінчив з відзнакою Полтавський  сільськогосподарський  інститут, отримавши кваліфікацію за спеціальністю економіста-організатора сільськогосподарського виробництва. У березні  1983 року за направленням  розпочав роботу в колгоспі ім.Куйбишева  с.Городня Ічнянського району  на посаді головного економіста  колгоспу. 1983-1985 рр. – служба в армії. З 1985 року  працював в колгоспі «Жовтень» (с.Сухополова) головним економістом. З 1987 року по 1990 рік –  голова колгоспу «Жовтень». З квітня 1990 року по травень 1993 року – спеціаліст районного управління сільського господарства у Прилуцькому райвиконкомі, а потім Прилуцькій районній державній адміністрації, з 1993 року – перший заступник начальника районного управління  сільського господарства. З січня 1997 року – заступник голови Прилуцької  районної  державної  адміністрації з питань фінансово-економічного розвитку  та соціального захисту. З квітня 1998 року по квітень 2006 року  (два скликання) працював головою Прилуцької районної ради. У 2004 році закінчив Національну академію Державного управління при Президентові України з кваліфікацією магістр державного управління. З травня 2006 року по липень 2010 року – заступник голови Прилуцької  районної  державної  адміністрації. З липня 2010 року по серпень 2013 року – директор з економіки  ТОВ «Прилуки ГарантБуд». З серпня 2013 року по травень 2014 року – перший заступник голови Прилуцької  районної  державної  адміністрації. З травня 2014 року по лютий 2016 року – директор з економіки  ТОВ «Прилуки ГарантБуд». З лютого 2016 року по березень 2017 року – заступник голови Прилуцької  районної  державної  адміністрації. З березня 2016 року по березень 2023 року – начальник відділу Державного реєстру виборців апарату Прилуцької  районної  державної  адміністрації. З березня 2023 року до обрання секретарем Сухополов’янської сільської ради  працював  начальником відділу економічного  та агропромислового розвитку, транспорту та зв’язку Прилуцької  районної  державної  адміністрації. Одружений, має двох синів  Євгена та Сергія, двох онуків. Обирався депутатом Прилуцької районної ради 5 скликання з 1998 року по 2018 рік. Депутат Сухополов’янської сільської ради двох скликань.

        Пленарне засідання сесії продовжилося розглядом інших питань порядку денного. Заслухавши доповідь  начальника фінансового відділу Надії Мусійченко, депутати сільської ради внесли зміни до рішення двадцять шостої (позачергової) сесії восьмого скликання Сухополов’янської сільської ради від 21.12.2022 року «Про бюджет Сухополов’янської сільської територіальної громади на 2023 рік».

  Розглянувши заяви жителів старостинських округів з відповідними документами  та заслухавши  детальну доповідь начальника відділу соціальної підтримки населення Наталії Музиченко, депутати  ухвалили  рішення щодо виплати відповідно до  Програми соціального захисту та соціального забезпечення окремих категорій громадян  Сухополов’янської сільської ради на 2022-2027 роки матеріальної допомоги особам, що потребують  лікування (мають тяжкий перебіг хвороби, підтвердженої медичною довідкою - онкохворі) в розмірі по 1 тис.грн. кожному; а також щодо виплати матеріальної допомоги  військовослужбовцям, які мають посвідчення УБД та членам сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО/ООС, у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України у період з 2014 до періоду закінчення воєнного стану в розмірі по 1 тис. грн. кожному, які зареєстровані чи проживають на території Сухополов’янської сільської ради.

Заслухавши доповідь в.о. директора КНП  «Центр первинної  медико-санітарної допомоги» Сухополов’янської сільської ради Анни Худолій, депутати затвердили структуру підприємства  в новій редакції.

У ході пленарного  засідання депутати затвердили Програму підтримки комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Сухополов’янської сільської ради на 2023 рік (в новій редакції )  та   внесли зміни до наступних програм:  Програми компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, Сухополов’янської сільської ради на  2022-2027 роки; Програми компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян Сухополов’янської сільської ради на 2022-2024 роки автомобільним та залізничним транспортом; Програми благоустрою населених пунктів Сухополов’янської сільської ради на 2022-2027 роки, а також внесли зміни до рішення вісімнадцятої (позачергової) сесії восьмого скликання від 04.02.2022  «Про затвердження «Правил розміщення зовнішньої реклами в  населених пунктах Сухополов’янської сільської ради».

Також на сесії були  розглянуті питання про прийняття майна на баланс; про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у постійне користування філії «Ніжинське лісове господарство» ДП «Ліси України»; щодо затвердження проектів землеустрою та передачу у постійне користування земельних ділянок КП СП «Сухополов’янське» та  щодо затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок та передачу у постійне користування земельних ділянок КП СП «Сухополов’янське»; затвердження проекту землеустрою та надання в оренду земельної ділянки АТ «Чернігівгаз»; затвердження технічних документацій із землеустрою та передачі у власність земельних ділянок; затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок приватної власності, цільове призначення якої змінюється; про припинення права користування земельною ділянкою; про прийняття у комунальну власність земельних ділянок; про надання земельної ділянки в оренду; про наданню в оренду земельних часток (паїв)  тощо. Депутатський корпус працював конструктивно та злагоджено.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису