Про це сказала Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина під час свого виступу на Щорічних Загальних Зборах European Business Association

💬«Європейська Комісія рекомендувала відкрити переговори про членство України у ЄС безумовно. Рекомендація – однозначна. Додаткові кроки, по-перше, мають бути підтримані державами ЄС у грудні, вони стосуються наступних етапів. Тобто, відкриття перемовин, безумовне, очікується 15 грудня.

Для нас було важливо, щоб до звіту не було претензій, і на сьогодні, скажімо так, найприскіпливіші країни, визнали цю оцінку об’єктивною. Це означає, що вони підтримують рішення про відкриття перемовин і дотримуються цієї рекомендації. Це дуже важливо, це говорить про консенсус. Звичайно, є групи країн, які намагаються підвищити політичні ставки, вирішити свої питання через цей консенсус. Але, маємо стратегію по кожному з проблемних напрямків», – зазначила Віцепрем’єрка.

👉З її слів, вже у 2024 році Україна зможе визначити «червоні лінії» щодо захисту національного бізнесу на тлі входження на європейський ринок.

💬«Я завжди кажу, що спроможність української держави рухатись історично швидко в напрямку євроінтеграції можлива за рахунок громадянського суспільства і експертної спільноти. Я дуже хочу так само говорити і про український бізнес. Нам потрібна ваша включеність в процес, ваша аналітика, експертиза, залученість і ваша допомога у формуванні цих «червоних ліній». Це дуже важливо», – закликала Ольга Стефанішина.

❕Вона підкреслила, що в умовах повномасштабного російського вторгнення, саме рух України до ЄС залишився осередком стабільності, зокрема і для української економіки.

💬«В умовах максимальної нестабільності, в умовах повномасштабної війни, у нас залишився осередок стабільності і передбачуваності. Це – наш рух до ЄС. Політично це зрозуміло, його підтримує понад 90% громадян, але я думаю що з точки зору економічної сталості – це найбільш передбачуваний процес. І тепер, на кожному етапі починаючи з грудня цього року бізнес, українська економіка, українські громадяни будуть знати, які наші наступні кроки», – додала урядовиця.

Фото без опису