👆Про це заявила Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина в інтерв’ю естонському ERR.

💬«Давайте згадаємо довоєнний час: український ринок – найбільший на цьому континенті за межами ЄС. Це велика економіка, яка стане частиною внутрішнього ринку Євросоюзу. А з огляду на те, що ЄС має доступ до майже тримільярдного ринку споживачів із третіх країн, то це великий прибуток з точки зору економіки. Виклик для нас полягає в необхідності правильно, як пазл, вписатися в цей ринок і забезпечити конкурентоспроможність. Але насамперед Україна розраховує на те, що ми разом будемо писати історію Європи. Для нас важливо сидіти за столом, де ухвалюються політичні рішення», – зазначає Віцепрем’єрка.

💬«Якщо ми звернемося до практики, то побачимо, що найбільша кількість інвестицій приходить у країну якраз у період переговорів про вступ, тобто ще до членства. Це саме по собі вже буде серйозним внеском у нашу конкурентоспроможність, у наше економічне відновлення, зростання. І це дасть змогу відмовитися від дотаційного функціонування нашої держави. ЄС в особі України отримує великого економічного гравця, великий ринок, на якому зможе працювати кожна країна-член ЄС», – підкреслила Ольга Стефанішина в інтерв’ю.

Також вона розповіла про:

🔸прогрес реформ в Україні, зокрема анти-олігархічної, щодо посилення захисту прав національних меншин та боротьби з корупцією;

🔸очікування від переговорного процесу щодо вступу України в ЄС;

🔸фінансову підтримку Європейського Союзу.

Детальніше за посиланням 👉https://cutt.ly/DwYLkfhg

Фото без опису