Поліцейські закликають громадян під час купівлі-продажу товарів не переходити за сумнівними посиланнями в Інтернеті та не вводити секретні паролі своїх банківських карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах.

28 січня до поліції надійшло повідомлення від 42-річого прилучанина. Чоловік розповів поліцейським, що на одній із популярних інтернет-платформ він розмістив оголошення про продаж дитячих іграшок. Одразу ж через один із месенджерів з ним зв’язався потенційний покупець, який виявив бажання придбати товар. Домовившись про ціну, псевпокупець надіслав повідомлення з фішинговим посиланням, нібито, для перерахунку грошей на карту. Перейшовши за посиланням, заявнику запропонували ввести реквізити та секретні дані його картки. Потерпілий виконав ці умови, після чого з його рахунку зникло більше 40 тисяч гривень.

Поліція наполегливо рекомендує: по телефону або в Інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані. У результаті чого шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.

Фото без опису