У рамках реалізації Проєкту «Зміцнення громадської довіри в Україні» - UCBI, «Дієва робота ініціативної молоді» (ДРІМ), який підтримує Агентство США з міжнародного розвитку від Американського народу (USAID), за сприяння   відділу освіти, молоді та спорту  сільської ради, 03 лютого 2024 року в адміністративному центрі громади –  с. Сухополова проведений інформаційно-презентаційний захід «Молодіжний івент «VeloРух». Очільник Сухополов'янської громади Денис Росовський у вітальному слові відзначив важливість участі нашої громади у подібних молодіжних проєктах. Вчитель історії Заїздської ЗОШ І- ІІ ступенів, голова Молодіжної ради Сухополов'янської сільської ради Ігор Хоменко докладно розповів про етапи участі та реалізації проєкту Молодіжної ради «Облаштування простору «Велоточка» на території Сухополов'янської ОТГ» та презентував відповідне обладнання.

За умовами проєкту ініціативна група Молодіжної ради у складі голови Ігоря Хоменка та заступника Артема Андрющенка знайшла відповідного місцевого виробника, замовила 2 вироби - станцію велосервісу та велопарковку на  4  місця  на  загальну суму 19,5 тис. грн., після  чого   ГО  «Сфера  молоді» (м. Чернігів) проплатила безпосередньо виробнику всі рахунки та, підписавши відповідний Меморандум про співпрацю з Сухополов'янською сільською радою, безоплатно передала це велообладнання на баланс сільської ради. Станція велосервісу включає відповідне сучасне обладнання для самообслуговування та ремонту будь-яких велосипедів - зручну фіксацію, набір інструментів (викрутки, багатогранники, ключі, втулки різних розмірів тощо) та багатофункціональний насос з набором насадок (для коліс велосипедів; м'ячів, візків, у тому числі дитячих й людей з обмеженими фізичними можливостями). Цільову аудиторію молоді на цьому заході представляли учасники Молодіжної ради, здобувачі освіти Сухополов'янського ліцею, відвідувачі, керівник спортивної секції, журналісти місцевих ЗМІ, Ютуб блогери каналу місцевих велоаматорів.

За настання сприятливих погодних умов з відкриттям цьогорічного весняно-літнього велосезону «Велоточка» буде безпосередньо встановлена у зручному місці на території Сухополов'янської громади для безоплатного користування всіма, кому це буде необхідно.

Працюймо далі  та облаштовуймо нові комфортні локації у нашій громаді!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису