Щорічно третього вівторка березня відзначається Всесвітній день соціальної роботи. У 2024 році дата святкування припадає на 19 березня. Свято започаткувала Міжнародна асоціація шкіл соціальної роботи сумісно з Міжнародною федерацією соціальних працівників в 1983 році. Система надання соціальних послуг – це підтримка людей у складних життєвих обставинах, забезпечення гідного рівня життя тим, хто з об’єктивних причин не може обійтися без соціального супроводу та допомоги.

На сьогодні,  у час   повномасштабного вторгнення російської федерації на територію нашої країни, особливо важливою є реалізація державної політики у сфері надання соціальних послуг  внутрішньо переміщеним особам з різних регіонів, де ведуться бойові дії, родинам загиблих Героїв територіальних  громад, піклування про ветеранів війни і праці, людей похилого віку, інвалідів, пенсіонерів, дітей-сиріт, малозабезпечених та багатодітних сімей, яким є надзвичайно необхідна допомога у подоланні  життєвих труднощів.

              19 березня до Всесвітнього Дня соціальної роботи в територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) сільської ради проведено засідання круглого столу на тему: «Соціальна робота – професія робити добро», на якому акцентували увагу на значущості соціальної роботи, підвищенні іміджу фахівців цієї сфери, наданні оцінки їх досягнень та напрацювань. Про надання соціальної послуги стаціонарного догляду особам з інвалідністю, одиноким особам, які перебувають в складних життєвих обставинах,розповідала завідувач відділення Наталія Петренко. В засіданні взяли участь директор  територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) сільської ради Оксана Веремієнко, керівники структурних підрозділів, фахівці із соціальної роботи та соціальні робітники.

Спеціалісти Центру соціальних служб Сухополов’янської сільської ради -  фахівець із соціальної роботи Тетяна Пироженко та практичний психолог Аліна Кантур, спільно з начальником служби у справах дітей Сухополов’янської сільської ради Ларисою Грабиною, поліцейським офіцером громади Юрієм Дем’яненком провели для здобувачів освіти Сухополов’янського ліцею профорієнтаційний захід «Професія фахівця із соціальної роботи. Як соціальна робота змінює світ». Сучасна професійна соціальна робота постійно змінюється та вдосконалюється, відповідаючи на виклики та потреби сучасного світу.

           Висловлюємо слова глибокої поваги та вдячності всім, хто працює у галузі соціальної роботи,  за непросту та надважливу щоденну працю, професійну та фахову роботу в наданні соціальних послуг. Тримаймося  та  наближаймо Перемогу разом! Тільки в єдності наша сила. Все буде Україна! 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису