За фактами незаконного виготовлення та збуту фальсифікованих тютюнових виробів співробітники слідчого управління поліції Чернігівщини під процесуальним керівництвом прокуратури та за оперативного супроводу обласного управління стратегічних розслідувань повідомили про підозру трьом членам організованого злочинного угруповання. Під час обшуків у зловмисників поліція вилучила сировину загальною вартістю близько 1 мільйона гривень, обладнання та інші речові докази.

Нагадаємо: поліцейські встановили, що 33-річний мешканець Прилуцького району організував замкнутий цикл виробництва фальсифікованих тютюнових виробів, від вирощування сировини до збуту готової продукції. Протизаконна діяльність була розгорнута у промислових масштабах в сільській місцевості неподалік м. Прилуки.

До роботи кримінального підприємства ініціатор залучив спільників, на яких покладалося забезпечення функціонування всіх етапів схеми. Ці особи відповідали за надання виробничих приміщень і транспорту, доставку найманих працівників, контроль виробництва та збут готового фальсифікату.

Cлідчі поліції Чернігівщини разом з оперативниками регіонального підрозділу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД провели одночасні санкціоновані обшуки за низкою адрес. Зокрема, слідчі дії відбулися у помешканнях та транспортних засобах фігурантів, а також у виробничих приміщеннях та на промислових майданчиках.

В ході санкціонованих обшуків поліцейські виявили та вилучили понад 2 тонни тютюну в мішках по 15 кг, майже 4 тонни непереробленого сушеного тютюнового листя, верстат для його переробки, пристрій для скручування цигарок, блокноти з чорновими записами та інші речові докази. Вартість самої лише вилученої сировини оцінюється щонайменше в один мільйон гривень.

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомили трьом фігурантам про підозри у злочинах за частинами 1 та 2 статті 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), а одному зі зловмисників також повідомлено про підозру за частиною 1 статті 209 Кримінального кодексу України (легалізація майна, одержаного злочинним шляхом).

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Досудове розслідування триває.

Фото без описуФото без описуФото без опису