Юрій Дем’яненко обслуговує одну із найбільших об’єднаних територіальних громад Прилуцького району - Сухополов’янську ОТГ. На посаді Юрій Миколайович з жовтня минулого року. У правоохоронних органах уже майже 23 роки, а до цього працював у патрульній службі, тож має чималий досвід у правоохоронній діяльності.

Напередодні Дня служби капітан поліції Юрій Дем’яненко розповів про особливості своєї професії та першочергові завдання поліцейських офіцерів громади на сьогодні.

«Моя поліцейська станція розташована в селі Заїзд. Я постійно в громаді, постійно на зв’язку з місцевим населенням, службою у справах дітей, соціальними службами, старостами сіл і головою громади, - ділиться поліцейський.

Головне завдання поліцейського офіцера громади - орієнтуватись на проблеми місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями своєї громади, контролювати безпеку дорожнього руху та забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми людей, запобігати вчиненню правопорушень. Особливе місце в роботі займає профілактична та роз’яснювальна робота як з дорослим населенням, так і з дітьми. Коли є розуміння, між усіма, тоді є і довіра, і повага, а це для мене найважливіший результат», - каже Юрій.

У центрі уваги - сім’ї, що опинилися в складних життєвих обставинах, родини з дітьми та громадяни похилого віку. Це - не тільки вислухати, розібратися в суті проблеми, а й надати кваліфіковану допомогу. Для цього поліцейський забезпечений всім необхідним: службовим авто, облаштованою поліцейською станцією, планшетним пристроєм та бодікамерою.

Попри чимале щоденне навантаження, офіцер не нарікає. Ця робота для тих, хто щиро хоче і може допомагати людям, - каже Юрій Дем’яненко. Поліцейського в цьому підтримує родина: дружина та двоє дітей.

За інформацією поліції Прилуцького району

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису