В онлайн зверненні до учасників Конгресу Віцепремʼєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України - Міністерка юстиції України подякувала європейській ліберальній сімʼї за підтримку України у протистоянні агресору та у набутті повноправного членства в ЄС.

💬«Солідарність у наданні військової, економічної та гуманітарної підтримки нашій країні зараз є важливою як ніколи. Вона необхідна для припинення цієї несправедливої війни та знищення України, а також відновлення миру у всій Європі», – наголосила Віцепремʼєрка.

Водночас вона підкреслила, що на сьогодні найвдаліший спосіб досягти цього є Формула Миру Президента України Володимира Зеленського:

💬«Вона чітко спрямована на відновлення ядерної безпеки, припинення використання енергії як зброї, гарантування продовольчої безпеки та повернення додому військовополонених. Йдеться про дотримання права на територіальну цілісність і свободу, припинення окупації та притягнення до відповідальності винних у злочинах. Йдеться про припинення страждань, і кожен з вас може зробити свій внесок у встановлення миру».

Зокрема Ольга Стефанішина відзначила резолюцію про надання Україні дозволу здійснювати удари далекобійною зброєю по території росії. Також, влітку, партія ухвалила резолюцію про беззаперечну підтримку України, у якій серед іншого йдеться про те, що Формула Миру — єдиний шлях для справедливого завершення війни і перемогою над агресором.

🤝 Окремо вона подякувала за підтримку співпрезидентам партії Ільхану Кючуку та Тіммі Дулі.

🔎Довідково:

Партія Альянс лібералів і демократів за Європу об’єднує політичні партії з усієї Європи та реформує їх, працюючи з ними на основі своїх демократичних і реформаторських ідеалів у політичних питаннях.

Фото без опису