Охорона та особливі умови праці неповнолітніх під час роботи на канікулах

Охорона та особливі умови праці неповнолітніх під час роботи на канікулах

Законодавство України передбачає особливі умови праці для неповнолітніх (особи віком від 14 до 18 років), які враховують вік, стан здоров’я неповнолітніх та умови праці на підприємстві, відповідно до статті 11 Закону України «Про охорону праці» та глави ХІІІ «Праця молоді» Кодексу законів про працю України. Норми застосовуються з метою збереження здоров’я та працездатності молодого покоління.

До уваги страхувальників!

До уваги страхувальників!

ЗАЯВУ-РОЗРАХУНОК НА ФІНАНСУВАННЯ ДОПОМОГИ НА ПОХОВАННЯ ЗАСТРАХОВАНОЇ ОСОБИ МОЖНА ПОДАТИ ЧЕРЕЗ ВЕБПОРТАЛ ЕЛЕКТРОННИХ ПОСЛУГ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ

До уваги громадян!  Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь в онлайн навчанні

До уваги громадян! Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь в онлайн навчанні

ГУ ПФУ в Чернігівській області разом з Чернігівським обласним центром зайнятості проводить щотижня, по середах, о 15:00 годині, онлайн-консультації (з використанням сервісу ZOOM) для роботодавців та застрахованих громадян.

Якщо ви бажаєте оцінити розмір своєї майбутньої пенсії за віком, – скористайтеся сервісом “Пенсійний калькулятор”.

Якщо ви бажаєте оцінити розмір своєї майбутньої пенсії за віком, – скористайтеся сервісом “Пенсійний калькулятор”.

Цю послугу розроблено для людей, які хотіли б спрогнозувати своє пенсійне майбутнє і дізнатися орієнтовний розмір пенсії за віком за даними, що містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду України. При цьому користувач може додати відомості про ті періоди своєї трудової діяльності, які наразі в Фонді відсутні. Варто враховувати, що “Пенсійний калькулятор” розраховує прогнозний розмір пенсії за віком в “цінах” на час розрахунку: сервіс не здійснює припущень щодо зростання середньої заробітної плати в Україні у наступні роки чи рівня інфляції. Також для визначення заробітної плати “Пенсійний калькулятор” використовує показники зарплати людини та середньої зарплати на момент проведення розрахунку. Саме тому розрахунок розміру пенсії в короткостроковій перспективі буде більш точним. Крім розміру майбутньої пенсії “Пенсійний калькулятор” дає змогу порахувати наявний страховий стаж людини (при введенні всіх необхідних даних про трудову діяльність до 01.01.2004) та дозволяє визначити ймовірний вік виходу на пенсію з урахуванням можливо набутого стажу (тобто 60, 63 чи 65 років). Як скористатися послугою - дивіться алгоритм в інфографіці.

Субсидія на неопалювальний сезон – все, що потрібно знати

Субсидія на неопалювальний сезон – все, що потрібно знати

Розмір субсидії поменшає!Допомогу на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП) українці отримуватимуть меншого розміру. Такі зміни пов’язані з настанням неопалювального сезону, який триватиме з 1 травня по 30 вересня, і під час якого громадяни споживатимуть значно менше енергоресурсів.

ОФОРМЛЕННЯ ДОКУМЕНТІВ НА ВИПЛАТУ ЛІКАРНЯНОГО ПО ВАГІТНОСТІ ТА ПОЛОГАХ ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМЦЮ

ОФОРМЛЕННЯ ДОКУМЕНТІВ НА ВИПЛАТУ ЛІКАРНЯНОГО ПО ВАГІТНОСТІ ТА ПОЛОГАХ ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМЦЮ

   Жінка-підприємець має право на отримання допомоги по вагітності та пологах за умови сплати єдиного соціального внеску. Відповідно до вимог пункту 1 статті 18 Закону України від 23.09.1999 № 1105-XIV «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» допомога по вагітності та пологах надається застрахованій особі у формі страхових виплат, які повністю або частково компенсують втрату заробітної плати (доходу) за період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами. 

ПЕНСІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

ПЕНСІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

Пенсійний фонд України активно розвиває напрямок надання послуг громадянам дистанційно – через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Для спрощення доступу розроблено і мобільний застосунок “Пенсійний фонд”.

ПОДАННЯ СКАНКОПІЙ ТРУДОВИХ КНИЖОК СЬОГОДНІ –  ЦЕ НЕ ПРАВО ЧИ МОЖЛИВІСТЬ, А НЕОБХІДНІСТЬ

ПОДАННЯ СКАНКОПІЙ ТРУДОВИХ КНИЖОК СЬОГОДНІ – ЦЕ НЕ ПРАВО ЧИ МОЖЛИВІСТЬ, А НЕОБХІДНІСТЬ

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області нагадує.  10 червня 2021 р. набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» №1217-IX від 05.02.2021.