Підвищення рівня пенсійного забезпечення дітей з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи  (право вибору виплат)

Підвищення рівня пенсійного забезпечення дітей з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи (право вибору виплат)

Пунктом 6 частини третьої статті 30 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” (далі - Закон) передбачено дітям з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, виплату державної соціальної допомоги, розмір якої підвищується на 50 процентів від розміру, передбаченого абзацом 5 частини першої статті 2 Закону України “Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю”.

Як правильно відсканувати паперові трудові книжки (Інструкція для роботодавців та застрахованих осіб)

Як правильно відсканувати паперові трудові книжки (Інструкція для роботодавців та застрахованих осіб)

Нагадуємо, що з 10 червня 2021 року набирає чинності Закон України від 5 лютого 2021 року № 1217-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі”.

УВАГА! З 1 липня Держпраці у взаємодії з ДПС розпочне інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників

УВАГА! З 1 липня Держпраці у взаємодії з ДПС розпочне інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників

Під час формування Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік було узгоджено механізм спільної роботи ряду державних органів, у тому числі Держпраці та ДПС, щодо реалізації спільних заходів, спрямованих на стимулювання роботодавців та працівників до переходу від неформальних до задекларованих трудових відносин.

На Чернігівщині завершено виплату  «карантинних» 8 тисяч гривень

На Чернігівщині завершено виплату «карантинних» 8 тисяч гривень

Станом на 11 червня 2021 року на Чернігівщині  Пенсійним фондом України було профінансовано  98 млн 504 тис. грн на виплату державної допомоги 12313 найманим працівникам та підприємцям, діяльність яких була призупинена через посилення карантинних обмежень у “червоних” зонах.

З червня розпочався перехідний період запровадження е-лікарняних

З червня розпочався перехідний період запровадження е-лікарняних

У червні розпочався перехідний період запровадження електронних листків непрацездатності, який триватиме до кінця серпня 2021 року. Протягом цього часу громадяни мають можливість отримати як електронний, так і паперовий листок непрацездатності.

Легалізували  267 робочих місць!

Легалізували 267 робочих місць!

З початку цього року, завдяки спільній роботі фахівців Головного управління  Пенсійного фонду України в області, Головного управління Державної податкової служби України  та Управління Держпраці в Чернігівській області, на Чернігівщині легалізовано 267 робочих місць, мобілізовано 350,4 тисяч гривень єдиного внеску.

На Чернігівщині виплачують «карантинні» 8 тисяч гривень

На Чернігівщині виплачують «карантинні» 8 тисяч гривень

Станом на 6 травня ц.р. на Чернігівщині 23 млн 48 тис. грн було направлено на виплату державної допомоги 2881 найманим працівникам та підприємцям, діяльність яких була призупинена через посилення карантинних обмежень у “червоних” зонах. Зокрема, 8 млн 680 тис. грн були спрямовані на допомогу найманим працівникам, 14 млн 368 тис. грн – ФОПам. Про це повідомили у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернігівській області.