Чи достатньо одного щеплення вакциною Janssen (Jcovden) від Johnson&Johnson, щоб отримати COVID-сертифікат в Україні?

Відповідь: Так. Відбувається традиційне зростаннях кількості нових хворих на COVID-19  Саме тому нагадуємо про важливість вакцинації, адже це єдиний спосіб захиститися від важкого перебігу хвороби та смерті. 

Україна отримала від Швеції понад 500 тис. доз оновленої вакцини Pfizer проти «Омікрону»

Уряд Швеції передав Україні понад 500 тис. доз вакцини Comirnaty Original/Omicron BA.1 від Pfizer-BioNTech, яку було розроблено спеціально проти штаму  коронавірусу  «Омікрон» та його варіантів. Вакцина, яку надає Швеція, призначена для бустерного щеплення тих, хто вже має первинний курс вакцинації від COVID-19. Препарат вже розвезли в більшість областей України, зокрема по 23 тис. доз доставили в Тернопільську, Рівненську, Хмельницьку та Житомирську області, 40 тис. у Дніпропетровську, 34,5 тис. у Вінницьку, 20 тис. у Сумську, 17 тис. в Івано-Франківську, 11,5 тис. у Миколаївську, 8,6 тис. в Одеську, 5,7 тис. у Донецьку область.

Скільки має тривати самоізоляція та коли робити тест на COVID-19: головне із брифінгу Ігоря Кузіна

Заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін на брифінгу щодо ситуації із поширенням COVID-19 розповів про особливості тестування на коронавірус, терміни самоізоляції та підстави для її завершення. 

Усі вакцини, які використовують в Україні, пройшли всі етапи клінічних досліджень – Ігор Кузін

Вакцини від COVID-19, які наразі використовуються в Україні, пройшли всі етапи клінічних досліджень, а відповідно є безпечними та ефективними. Про це на брифінгу розповів заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. 

Чи можна мені вакцинуватися? Лікарі відповідають.

За даними жовтневого опитування, проведеного на замовлення ЮНІСЕФ, майже чверть українців, які не бажають вакцинуватися від COVID-19, вважають, що мають медичні протипоказання до щеплення від коронавірусної хвороби. Насправді людей із протипоказаннями до вакцинації менше ніж 1% від дорослого населення України, адже щеплення повністю протипоказане лише тим, хто мав важку алергічну реакцію на першу дозу вакцини чи на один із її компонентів.