Вакцинація – єдиний спосіб захиститися від важкого перебігу та смерті від COVID-19

За 2021 рік в Україні було здійснено майже 28,5 млн щеплень. Одну дозу вакцини отримали понад 14,7 млн людей, це 47% дорослого населення. Повністю вакциновані двома дозами 44% дорослого населення – більш ніж 13,7 млн українців. Вакцинація – єдиний спосіб захиститися від важкого перебігу та смерті від COVID-19. Бустерною дозою від COVID-19 вважається доза, яку вводять як ревакцинацію вже після повного курсу щеплень, щоб посилити ефективність вакцинації, яка з часом знижується. В Україні запровадили бустерну дозу для людей віком від 60 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися, якщо з часу закінчення курсу вакцинації вже минуло 6 місяців. Для отримання бустерної дози можна записатися на щеплення у будь-який пункт чи центр вакцинації від COVID-19.

44,5% жителів Чернігівщини повністю вакциновані проти COVID-19

За даними Чернігівського інформаційно-аналітичного центру  медичної статистики, станом на 4 січня в області зроблено 749 236 щеплень. Повну вакцинацію (2 дози) мають 362 925 осіб, або 44,5 % дорослого населення. Також з-поміж них 24 особи отримали додаткову та 10 — бустерну дозу. Ще 23 352 особи (або 2,8 %) отримали першу дозу препарату.

Відбувся Національний форум «Адвокація на підтримку стратегій із вакцинації проти COVID-19»

30 жовтня в Києві відбувся Національний форум «Адвокація на підтримку стратегій із вакцинації проти COVID-19 згідно з Дорожньою картою та їх виконання в Україні». Основна мета цього заходу – підтримати впровадження вакцинації від COVID-19, зосередженої на пріоритетних групах, як-от літні люди та медичні працівники в Україні. Експертами форуму стали фахівці Міністерства охорони здоров’я України, Національної технічної консультативної групи з імунопрофілактики, Державного експертного центру МОЗ України, технічні фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я, керівництво регіонів, залучених до пілотних проєктів вакцинальної кампанії, а також провідні лікарі та досвідчені громадські активісти. Національний форум відбувся у форматі обговорення на різних рівнях з усіма установами та партнерами-виконавцями завдань з вирішення поточних викликів та найкращих практик, включно з негайними заходами, які мають допомогти вакцинувати пріоритетні групи, що й досі у зоні високого ризику COVID-19. Ключовими темами для обговорення стали: • безпека та ефективність вакцин проти COVID-19. Системи нагляду за несприятливими подіями після імунізації; • основні рішення та рекомендації для сприяння охопленню вакцинацією медичних працівників та літніх людей як пріоритетних груп вакцинації; • інструменти долучення об’єднаних територіальних громад, зокрема в сільській місцевості, до зростання охоплення населення вакцинацією від COVID-19. Запис Форуму за посиланням: https://youtu.be/7g7icEAMaG0 Форум проведений в рамках адвокаційної кампанії Всесвітньої організації охорони здоров’я у співпраці з Міністерством охорони здоров’я, Громадською спілкою «Коаліція за вакцинацію» за підтримки Європейського Союзу, спрямованої на підвищення прихильності українців до вакцинації проти COVID-19

Допомога Дідівській амбулаторії!!!

30 червня 2020 року сільський голова Денис Росовський спільно з в.о. старости Дідовецького старостинського округу Іриною Шуляк відвідали Дідівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини для вручення матеріальної допомоги від Благодійного фонду "Карітас України", а саме: 100 багаторазових захисних масок та 800 пар медичних рукавичок на загальну суму 11 тисяч гривень. Дана допомога для них є актуальною та важливою з урахуванням того, що на базі даного закладу створена та працює мобільна бригада району щодо протидії COVID-19.

Міжнародна допомога для громади!!!

Карітас України входить в одну з найбільших міжнародних мереж благодійних організацій у світі та Європі. Карітас України у співпраці з програмою «U-LEAD з Європою» розпочав новий проєкт «Підтримка об’єднаних територіальних громад у боротьбі з пандемією COVID-19». На запит Сухополов'янської ОТГ 26 червня 2020 року до громади надійшла чергова "Скринька громади" у складі якої 325 багаторазових якісних масок з фільтром, виготовлених місцевими виробниками, та 800 пар медичних рукавичок.

МІЖНАРОДНА ДОПОМОГА ДЛЯ ГРОМАДИ!!!

Міжнародний благодійний фонд «Карітас України», що входить в одну з найбільших міжнародних мереж благодійних організацій у світі та Європі, за підтримки програми «U-LEAD з Європою» (на підставі Угоди між Урядом України та Європейською комісією про фінансування заходу «U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку – друга фаза» від 08.07.2019 року) реалізує Проєкт «Підтримка об’єднаних територіальних громад у боротьбі з пандемією COVID-19».

Протидія поширенню коронавірусу

21-22 травня усі медичні заклади первинної медико-санітарної допомоги, які функціонують на території Сухополов'янської ОТГ, отримали чергову допомогу у протидії поширенню коронавірусу: багаторазові захисні костюми, захисні окуляри, респіратори та швидкі тести на COVID_19.

Забезпечення соціально-незахищених категорій громадян Сухополов’янської ОТГ продуктами харчування

30 квітня сільський голова Денис Росовський спільно із в.о. старости Іриною Іваншиною та депутатом сільської ради Іриною Волошенко відвідали соціально-незахищені категорії громадян Лісовосорочинського старостинського округу, передавши їм продуктові набори першої необхідності. Висловлюємо вдячність за надану допомогу Народному депутату України Валерію Дубілю, Всеукраїнському об’єднанню «Батьківщина» та голові громадського руху «Оновлення» Сергію Коровченку.

Забезпечення медичних закладів громади засобами захисту

Сьогодні 30 квітня 2020 року сільський голова Денис Росовський відвідав Прилуцьку амбулаторію загальної практики сімейної медицини Прилуцького комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Прилуцького району та передав сімейному лікарю Наталії Степашко захисні костюми, респіратори, медичні халати для забезпечення потреб всіх працівників установи.