26 квітня 2020 року минає 34-річниця Чорнобильської катастрофи. 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції сталася страшна аварія, яка сколихнула весь світ. Чорнобильська трагедія забрала життя, скалічила долі й відібрала здоров’я багатьох людей, залишивши після себе біль і порожнечу. Минають роки, але чорна віха Чорнобиля і сьогодні кидає свою тінь на долі мільйонів наших співвітчизників.

Традиційно, в ці квітневі дні ми згадуємо і вшановуємо всіх учасників і ліквідаторів цієї аварії, наслідки якої відчула на собі не лише Україна.
24 квітня, напередодні 34-ї річниці Чорнобильської катастрофи працівники громади вшанували героїв тієї жахливої аварії, згадали про мужніх ліквідаторів, віддавши данину пам’яті та поклавши квіти до пам’ятника Дідовецького старостинського округу «Тим, хто врятував світ».

Покладання квітів відбулося у рамках запроваджених карантинних заходів в Україні.


До речі, напередодні Міжнародного Дня Чорнобиля сесією сільської ради було прийнято рішення щодо надання матеріальної допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
Висловлюємо глибоку подяку і пошану всім героям-чорнобильцям, які зробили крок назустріч біді, показавши світові зразок безмірного героїзму і мужності.