18 вересня 2020 року в селі Рудівка Прилуцького району Чернігівської області в день, який золотою сторінкою увійшов в історію Прилуччини відбувся урочистий  захід по вшануванню пам’яті тих хто загинув у боях.

Фото без описуФото без описуУ мітингу-реквіємі взяли участь сільський голова Сухополов'янської сільської ради Денис Росовський, в.о. старости Рудівського старостинського округу Ніна Пашук, заступник з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Проценко, голова правління ГО «Ветерани Афганської війни та Учасники бойових дій Прилуччини» Володимир Нежиборець, голова ГО «Прилуцький Козацький Полк» Сергій Ткаченко, ветерани-афганці, громадськість села. 

Фото без опису

Нажаль, неможливо передбачити, що готує доля, але для всіх, кого пов’язали афганські події, вона стала спільною на ціле десятиліття, тільки шлях був у кожного свій. 17 юнаків села Рудівка служили в Афганістані. На щастя всі вони виконавши інтернаціональний обов'язок повернулись живими. Вони вижили в пеклі Афганської війни, а в мирний час непідступна хвороба забрала життя молодого енергійного хлопця Окіпського Миколи Васильовича якому було лише 35 років, а Шуліка Віктор Васильович ризикуючи своїм життям врятував життя своєму 6-ти річному племіннику, який тонув у воді, а сам загинув.

До присутніх зі словами привітання і подяки звернувся сільський голова Сухополов'янської сільської ради Денис Росовський, голова правління ГО «Ветерани Афганської війни та Учасники бойових дій Прилуччини» Володимир Нежиборець, та депутат Сухополов'янської сільської ради Віталій Похилько.

Фото без описуФото без описуФото без описуЗі словами вдячності про увічнення пам'яті їхніх рідних звернулися мати Окіпського Миколи та дружина Шуліки Віктора.

Фото без описуПрисутні вшанували світлу пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Фото без описуФото без описуПам’ятні дошки знову і знову будь нагадувати учням школи, громаді про мужність, відвагу, честь людей, земляків,  які не шкодували свого життя заради миру і спокою на землі.

Фото без описуМи пам’ятаємо і завжди пам’ятатимемо про кожного воїна-інтернаціоналіста, кому довелося воювати в чужих країнах та вклоняємося їхній мужності. Слава Україні! Героям слава!