Прилуцька міськрайонна філія Чернігівського обласного центру зайнятості в рамках реалізації Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік ініціювала проведення засідань  «Круглого столу» на тему: «Соціальне партнерство при вирішенні питань детінізації зайнятості населення та легалізації оплати праці» у громадах. Заходи відбулись у Прилуцькій райдержадміністрації, Прилуцькій міській громаді, Линовицькій, Сухополов’янській  та Яблунівській ОТГ.

 

Служба зайнятості спільно з соціальними партнерами проводить масштабну кампанію, головним завданням якої є інформування роботодавців та населення про неприпустимість допуску працівників до роботи без оформлення трудових відносин, переваги офіційного працевлаштування та ризики незадекларованої праці».

 

Для працівників, які вже працюють і для тих, які мають намір влаштуватися на роботу, важливо розуміти способи виплати й розміри заробітної плати, їх вплив на соціальне та пенсійне забезпечення, адже офіційне працевлаштування — це певна гарантія роботодавцем соціальних, економічних, трудових та інших прав працівника.

 

За результатами проведених  засідань напрацьовані відповідні рекомендації щодо легалізації зайнятості в місті та громадах району.

Фото без описуФото без опису