Уже традиційно, 19 серпня,  у день святкування Преображення Господнього або Яблучного Спаса,  жителі  села Знам’янка (Знамянський старостинський округ) відзначають День села, який був започаткований жителем с. Знам’янка, Заслуженим  лікарем  України, нині покійним, Миколою  Правдивцем. Кожне українське село має свою неповторну історію, свої злети і падіння, свої постаті та події. У всі часи село працювало, горювало, але співало. Світ людини з села простий і щирий, буденний і величний. Люди поклоняються землі і сонцю, чесним мозолям і шляхетній сивині, працелюбству і майстерності. Щороку сільська Знамянська родина цього дня   збирається разом і поринає у світ спогадів і любові, відзначають і згадують кращих, або ж просто спілкуються. Присутні на заході із захопленням розглядали запропоновані  старовинні експонати, які демонстрували життя та побут  минулих поколінь, виставки робіт  вишивки бісером вправних місцевих майстринь, дитячі роботи, підготовлені в рамках святкування  30-ї річниці незалежності України. Окремої уваги заслуговував стенд зібраних  статей у друкованих виданнях, героями яких були жителі села під назвою  «Спогади рідного села Знам’янка».

На святкуванні були присутні почесні гості: Cухополов’янський сільський  голова Денис Росовський, заступник генерального директора Українського аграрного холдингу   Олександр Шаманський та начальник відділу соціального розвитку Українського аграрного холдингу   Катерина Панасюк. Голова громади Денис Росовський привітав усіх з православним святом Преображенням господнім та  Днем села, а також з Днем незалежності України, вручивши Почесні грамоти Cухополов’янської сільської ради за сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадську позицію та з нагоди 30-ї річниці незалежності України бібліотекарю Знам’янського бібліотечного пункту КЗ «Публічна бібліотека» Аллі Похилько, завідувачці Знам’янського фельшерського пункту КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Любов Зацновій та  прибиральниці службових приміщень відділу комунальної власності та господарської роботи Надії Єгоровій. Денис Росовський побажав подальшого розвитку Знамянській громаді та Cухополов’янській в цілому, висловивши  подяку усім тим, хто розбудовував місцеву громаду, тим, хто на сьогодні невтомно працює, докладаючи максимум зусиль для її процвітання, висловив слова вдячності суб’єктам господарювання, які проводять свою діяльність на території старостату та роблять свій неоціненний вклад у  вирішення  та реалізації соціальних питань на селі, зокрема керівництву Українського аграрного холдингу (зокрема ТОВ «Наташа-Агро»); побажав кожній родині добробуту, злагоди, благополуччя та Божого благословення. 

Зі словами вітання до громади звернувся заступник генерального директора Українського аграрного холдингу   Олександр Шаманський, який наголосив на тому, що кожне соціальне питання чи проблема на селі на постійній основі за їх участі завжди вирішується вчасно, конструктивно та злагоджено.

Приймала громада вітання від старости Знамянського старостинського округу Світлани Барвінченко, яка зазначила, що працює в громаді не одне десятиліття і знає, як важливо пам’ятати та шанувати на селі працю, знання і досвід кожного тракториста та шофера, агронома та зоотехніка, доярки та телятниці, зоотехніка та інженера, механіка та очільника ферми, тракторної бригад, інших працівників-аграріїв. Світлана Барвінченко  не оминула увагою жодного жителя громади, привітавши подарунком найменшого її жителя, Ромчика Ткаченка,  якому цього року  виповнився 1 рік,   привітала подарунком подружжя Мотрони Іванівни та Василя Івановича Лисогорів, які 50 років разом і відсвяткували золотий ювілей подружнього життя;   привітала  усіх 33-х ювілярів цього року  солодкими смаколиками, не оминувши увагою та подарунками жителів, які беруть активну участь у житті села. Під час урочистостей присутні вшанували пам'ять усіх воїнів-захисників хвилиною мовчання та покладанням квітів до Братської могили воїнів-односельців.

Під час свята  кожен  отримав естетичну насолоду від перегляду танцювальних номерів, зокрема колективу «Адреналін», та святкового концерту, під час якого лунали тематичні композиції від народного аматорського ансамблю української пісні «Полісяночка»,  солістів дитячого аматорського ансамблю «Позитив»  та інших виконавців  Малодівицького будинку народної творчості.

Висловлюємо слова глибокої вдячності заступнику генерального директора Українського аграрного холдингу   Олександру Шаманському, депутату Cухополов’янської сільської ради, керівнику фермерського господарства «Маруся» Валентині Ситник та приватному підприємцю Наталії Сердюк за надання допомоги в організації святкування Дня села Знам’янка.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису