Якщо Ви бачите, як несвідомі громадяни палять траву, за можливості, поясніть, будь-ласка, чому не слід це робити, адже, скоріш за все, вони не свідомі щодо таких дій або ж зверніться до уповноважених представників органу нагляду та повідомте про дану подію.
Мотиви у «паліїв» різні – це і повсякденне дрібне хуліганство, і «добрі» наміри допомогти швидше вирости свіжій траві, і звичка (не знаю чому, але усі так роблять), і задоволення (красиво, подобається грати з вогнем, нагадує дитинство, романтично, пов’язано з весною), і прийом агротехніки (спрощення праці, так як для того, щоб спалити сухостій – стару траву і гілки, не потрібно прибирати сміття і суху траву граблями вручну). Спалювання трави – одне з головних джерел викидів вуглекислого газу до атмосфери, що пов'язані з господарською діяльністю людини. При дуже частих пожежах згорає не лише суха трава, але і накопичена в ґрунті мертва органіка, і відповідно збільшуються викиди вуглекислого газу. І як результат посилюється «парниковий ефект».
Тому, не випалюйте самовільно суху природну рослинність або її залишки. Суха трава – не сміття, а безцінне живлення, житловий будинок, притулок, умови для життя, створені самою природою.
Любіть, шануйте, бережіть природу!Фото без описуФото без описуФото без опису