12 жовтня 2021 року  відбулося друге засідання робочої групи з підготовки проекту   Стратегії розвитку Сухополов’янської сільської територіальної громади на 2022-2027 роки, у якому взяли участь експерт з розробки Стратегій для територіальних громад Тетяна Слишова, Сухополов’янський  сільський голова Денис Росовський як голова робочої групи, керівництво та посадовці громади,  старости старостинських округів, депутати сільської ради та члени виконавчого комітету.

            Засідання проходило у кілька етапів. Спочатку це була теоретична частина, у якій  учасники розглянули презентацію актуального стану, основних тенденцій соціально-економічного розвитку та загальної характеристики  Сухополов’янської сільської територіальної громади.

Слід наголосити, що відповідно до затвердженого графіка розробки Стратегії протягом вересня 2021 року у територіальній громаді проводилося опитування стосовно умов життя та якості послуг, що надаються населенню. Робочою групою було розроблено та затверджено на засіданні форми анкет для опитування мешканців територіальної громади та керівників підприємств.

Експерт  детально зупинилася на аналізі  сильних та слабких сторін Сухополов’янської сільської територіальної громади, можливостей і загроз, характеристиці порівняльних переваг, викликах та ризиках перспективного розвитку громади. Як наголосила експерт, заходи Стратегії громади мають  бути  чіткими, ґрунтовно розробленими і тоді Стратегія буде реально дієвою.

            Важливою частиною засідання робочої групи була практична робота, у рамках якої усі учасники були розподілені на три групи для обговорення,  розробки та презентації  реальних проектів (заходів, програм)  відповідно  до  стратегічних цілей.

Навчання пройшло  конструктивно, злагоджено та результативно. Усі напрацьовані проектні пропозиції будуть враховані та відображені в проекті Стратегії. Звертаємо Вашу увагу на те, що з середини жовтня 2021 року розпочнеться громадське обговорення  Стратегії.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису