Доводимо до Вашого відома, що в Чернігівській обласній державній адміністрації відбулася нарада по проблемним питанням, які виникають при проведенні сільськогосподарських та земляних робіт в межах охоронних зон газорозподільної системи. За результатами наради повідомляємо наступне.

Відповідно до частини 1 статті 37 Закону України «Про ринок природного газу», оператор газорозподільної системи відповідає за надійну та безпечну експлуатацію, підтримання у належному стані та розвиток газорозподільної системи. В Чернігівській області Оператором газорозподільної системи є АТ «Чернігівгаз».

Главою 4 розділу ІІІ Кодексу газорозподільних систем (затверджений постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 30.09.2015 №2494), визначено вимоги щодо проведення робіт в охоронних зонах газорозподільної системи, зокрема:

- сільськогосподарські роботи в охоронних зонах проводяться власниками, орендарями земельних ділянок, землевласниками та землекористувачами з попереднім повідомленням про їх початок Оператора газорозподільної системи;

- проведення ремонтних будівельних  та/або земляних робіт в охоронній зоні газорозподільної системи здійснюється відповідно до законодавства за письмовим погодженням Оператора газорозподільної системи.

        Враховуючи вищевикладене, просимо дотримуватися порядку проведення сільськогосподарських, ремонтних, будівельних та/або земляних робіт у охоронній зоні об’єктів газорозподільної системи на території Сухополов’янської територіальної громади.

Фото без опису