За інформацією Служби автомобільних доріг у Чернігівській області, один з відрізків капремонту дороги Н-07 Київ - Суми – Юнаківка проходить через село Манжосівка (його протяжність - 3,9 км). Продовжуються роботи по облаштуванню ділянки засобами безпеки та організації дорожнього руху, інфраструктури для жителів населеного пункту. Для підвищення безпеки пішоходів на в'їзді до населеного пункту зроблені засоби примусового зниження швидкості. У процесі ремонту дороги, окрім заміни покриття поширення проїзної частини, та укріплення узбіч, передбачено також встановити зовнішнє освітлення, шумозахисний екран, посадкові майданчики та автопавільйони, зробити тротуари, місцевий проїзд та заїзди у двори. Усі інфраструктурні рішення оговорені з жителями села та реалізовані відповідно до їхніх потреб. Підрядна організація - ТОВ "СП "Автострада".

У 2021 році у Чернігівській області проводяться масштабні роботи з капітального ремонту траси Н-07 Київ - Суми - Юнаківка. Станом на кінець 2021 року 102 км дороги у верхніх шарах покриття. Дорога ремонтується в рамках державного інвестиційного проєкту "Приведення стану автомобільних доріг транспортного сполучення Київ - Суми - Харків (в межах Чернігівської та Сумської областей) до сучасних технічних вимог".

Протяжність дороги по території області - майже 143 км. Це шлях, що поєднує південь Чернігівщини з Київщиною та Сумщиною.

Дорога була побудована у 1965-1980 роках. Вже тривалий дорога час була непридатна до сучасного транспортного навантаження. Старий дорожній одяг вже давно втратив несучу здатність.

У процесі капітального ремонту дорога приводиться у відповідність до сучасних параметрів навантаження та безпеки руху. Розбиті бетонні плити та чорнощебеневе покриття замінюється на асфальтобетон. Реконструюються мости, що раніше не відповідали нормам по габаритам та вантажопідйомності.

В рамках Програми президента України "Велике будівництво" у 2021 році у Чернігівській області на 186 кілометрах доріг влаштовано верхній фінішний шар покриття.

Фото: Служба автомобільних доріг у Чернігівській областіФото без опису