Сьогодні після 16 години на території Чернігівської області були введені одразу три графіки відключень електроенергії – уже звичні для споживачів графіки планових та аварійних відключень (по 10 черг у кожному), а також усі три черги спеціального графіку аварійних відключень (СГАВ), який застосовується лише за умови недостатньої ефективності уже введених графіків аварійних відключень та у разі необхідності запобігання системним аваріям. Це означає, що ситуація в енергомережі України мегакритична.

🧮 Рахуйте самі: обсяг електроенергії, закладений у графік планових відключень, – 50 МВт, у графік аварійних відключень – 97 МВт, у спеціальний графік аварійних відключень – 121,8 МВт. Усього в пікові години наша область споживає 285 МВт. Звісно, оскільки черги різних графіків відключень накладаються одна на одну, остаточний обсяг зекономленої електроенергії буде трохи меншим, ніж результат звичайного додавання, однак можна констатувати, що зараз електропостачання в області обмежене на близько 220 МВт.

‼️ Наголосимо: СГАВ, як й інші графіки відключень електроенергії,  вводяться знову-таки лише за командою диспетчерського центру центрального регіону НЕК «Укренерго». Ця команда має бути виконана протягом трьох хвилин із моменту її отримання без попередження споживачів та місцевих органів виконавчої влади. Відміняється вона також лише за вказівкою НЕК.

Причина такого величезного обмеження споживання електроенергії незмінна – потрапляння рашистських ракет та дронів в об’єкти енергетичної інфраструктури. Тож набираємось терпіння і чекаємо! Енергетики роблять усе можливе, щоб електропостачання з’явилося у вас в найкоротші терміни. Звісно, наскільки це тільки можливо.

‼️ Слідкувати за подальшими новинами ви можете на наших інформаційних ресурсах – офіційному сайті https://chernihivoblenergo.com.ua та на сторінці АТ «Чернігівобленерго» у фейсбуці. Плюс детальну інформацію стосовно конкретної адреси завжди можна дізнатися за допомогою наших ботів у Viber і Telegram: 
🔸Viber-bot – https://chernihivoblenergo.com.ua/in_viber 
🔸Telegram-бот tg://resolve?domain=ChernigivOEbot

Трохи часу і все буде Україна! 

Фото без опису