Задля створення нових і збереження існуючих робочих місць та забезпечення ефективної зайнятості населення в умовах воєнного стану, Чернігівська обласна служба зайнятості ініціює проведення низки інформаційних заходів для роботодавців. Вчора в Регіональному фонді підтримки підприємництва по Чернігівській області відбулася відкрита дискусія за участю представників служби зайнятості та роботодавців. Сьогодні соціальні партнери зустрілися за «круглим столом» у Менській міськраді.

За словами заступника директора обласного центру зайнятості Сергія Роговця, служба зайнятості, адаптуючись до нових викликів на ринку праці, удосконалює та розширює активні програми зайнятості для підвищення конкурентоспроможності українців. Завдяки законодавчим змінам з’явились нові інструменти сприяння зайнятості молоді та найбільш вразливих верст населення, додаткові заходи щодо подолання тривалого безробіття, змінено підходи до обслуговування та матеріальної підтримки безробітних у період воєнного стану тощо. «З початку повномасштабної війни служба зайнятості максимально спростила та автоматизувала ряд послуг, запровадила нові сервіси та працює над реалізацією урядових програм, спрямованих на розвиток підприємництва та створення робочих місць. Адже зараз кожен працевлаштований українець, кожне новостворене робоче місце наближають нашу Перемогу», - сказав Сергій Роговець.

Про послуги служби зайнятості для роботодавців розповіла заступник начальника управління–начальник відділу активних програм Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Лисобикова. Так, наразі служба зайнятості пропонує роботодавцям різні програми фінансової підтримки. Серед них: надання допомоги по частковому безробіттю, компенсацій на оплату праці працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб та фактичних витрат на сплату ЄСВ за кожну працевлаштовану за направленням служби зайнятості особу на нове робоче місце. Крім того, в поточному році з’явились три нові програми компенсацій для роботодавців, спрямовані насамперед на працевлаштування соціально вразливих верств населення: учасників бойових дій, молоді, одиноких батьків, батьків дітей з інвалідністю, громадян передпенсійного віку, людей з інвалідністю, «тривалих» безробітних тощо. Цього року роботодавці також мають змогу отримати мікрогрант на розвиток свого бізнесу за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».

Актуальними є й програми з професійної підготовки кадрів на замовлення роботодавців та організація суспільно корисних робіт.

За детальною інформацією звертайтеся за телефоном (0462)77-90-25 або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості