🤝Зокрема, очільниця Європейської Комісії зустрілась із Президентом України Володимиром Зеленським, Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем. У зустрічах взяла участь Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

➡️В межах зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським обговорили шлях України до ЄС, подальшу підтримку нашої держави, зокрема в межах відновлення, а також притягнення росії до відповідальність за агресію проти України.

💬«Коли ми почнемо переговори про членство України – я в це дуже вірю, – це означатиме кілька принципових речей. Перше: вже не буде сірих геополітичних зон у Європі. Друге: ми забезпечимо нову основу для зростання і України, і всіх європейських країн. І третє: ми гарантуємо нашій державі та українському народу реальну економічну та соціальну безпеку. Таку безпеку, яка відповідає нашим цінностям – цінностям європейців», – заявив Володимир Зеленський.

💪Він акцентував, що Україна не просить для себе особливих умов на шляху в ЄС і виконує всі рекомендації Європейської Комісії, які були дані нашій державі.

💬«Україна буде максимально готова і до початку переговорів із Євросоюзом щодо вступу, і згодом до повноправного членства в ЄС», – запевнив Глава держави.

Володимир Зеленський окремо наголосив на важливості спільної роботи, щоб доходи від російських активів у Європі та світі були спрямовані на компенсування шкоди, завданої російською війною. Також Україна дуже очікує на запровадження нового санкційного пакету ЄС щодо рф, який завадить росії обходити наявні обмеження, зокрема через європейські компанії та територію держав – сусідів рф.

👇Зі свого боку Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн напередодні презентації наступного тижня звіту щодо розширення, який міститиме оцінку щодо України, зауважила, що Україна досягла значного прогресу на шляху до членства в ЄС.

💬«Ми вражені реформами, які ви здійснюєте в розпал війни. Ми не повинні забувати про те, що ви ведете війну за власне існування й водночас глибоко реформуєте свою країну», – сказала вона.

Також обговорили:

📌роботу Європейської Комісії над виділенням Україні додаткових 50 млрд євро на період до 2027 року в межах інструменту Ukraine Facility.

📌функціонування «Шляхів солідарності», які допомагають Україні експортувати сільськогосподарську продукцію.

📌Українську Формулу миру.

🤝Прем’єр-міністр Денис Шмигаль подякував за високу оцінку Єврокомісією кроків, які здійснює Україна в напрямку європейської інтеграції повномасштабну агресію росії.

Під час зустрічі обговорили фінансову підтримку України та спільну роботу над програмою Ukraine Facility: «Це важливий документ для розвитку нашої держави й перетворення на успішну європейську країну».

Офіс Президента України

Кабінет Міністрів України

Фото без описуФото без описуФото без опису