👆Про це йшлося на нараді під головуванням Віцепрем’єрки Ольги Стефанішиної із заступниками міністрів з євроінтеграції за участі представників Європейської Комісії та Представництва ЄС в Україні.

💬«Менш ніж через тиждень після публікації Звіту Єврокомісії, проводимо засідання щодо подальших років за участі всіх міністерств та делегації Єврокомісії. Звикаємо до переговорного процесу – зокрема, сьогодні наше спілкування буде англійською мовою», – зазначила Ольга Стефанішина.

Учасники наради обговорили першочергові заходи з виконання рекомендацій Єврокомісії, представлених у Звіті, а також підготовку до переговорного процесу щодо вступу України в ЄС.

⏳Урядовиця поінформувала зокрема, що Україна завершила процес селф-скринінгу стану імплементації актів права ЄС.

Зі свого боку керівниця Служби з питань України Генерального директорату з питань сусідства та переговорів щодо розширення Єврокомісії (DG NEAR) Анна Ярош-Фрііс підтвердила, що у ЄС готові розпочати офіційний скринінг українського законодавства якнайшвидше.

👉За результатами зустрічі Ольга Стефанішина дала доручення заступникам міністрів підготувати план заходів щодо переліку реформ, які необхідно здійснити на виконання Звіту.

💬«Звіт Єврокомісії про прогрес України в межах Пакета розширення ЄС, план дій, який буде затверджено на виконання рекомендацій у сфері реформ, що містяться у Звіті, а також Національна програма адаптації законодавства України до права ЄС – це ключові документи, що формуватимуть порядок денний реформ в Україні», – підкреслила вона.

Детальніше: https://cutt.ly/LwYDTGbW

European Union in Ukraine

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису