Цьогоріч  09 березня вшановуємо 210-у  річницю  від дня народження українського  поета, письменника, художника, громадського та політичного діяча Тараса Шевченка. На всіх шляхах боротьби за національну ідентичність українського народу, у найважчі  часи  заборон, утисків та окупацій шевченкове слово було з нами.  Творчість  Тараса Шевченка  актуальна, пророча, вона  надихає українців  на боротьбу у період повномасштабної війни з  жорстоким  російським агресором і утверджує віру  в неодмінну  Перемогу над ворогом: «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!  За вас правда, за вас слава і воля святая!»

З нагоди річниці від дня народження Тараса Шевченка  та  з метою вшанування  пам’яті про великого генія  українського народу очільник  Сухополов’янської територіальної громади Денис Росовський, староста Охіньківського старостинського округу Володимир Маснуха, директор   Охіньківської  школи І-ІІІ ступенів  Любов Власенко поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзарю, розміщеного на території школи в с.Охіньки.

Тарас Григорович Шевченко  – велика і невмируща слава українського  народу, його щира  та відкрита душа. Відділом освіти, молоді та спорту організовано  проведення для здобувачів освіти у закладах освіти громади виховні години «Вічне слово Кобзаря», інтерактивні уроки «Тарас Шевченко – син України». У Сухополов’янському та Дідівському ліцеях, Замістянській гімназії проведені літературно-мистецькі години «Читаємо Кобзаря разом» (декламування поезій), літературні вікторини «Пізнавальна Шевченкіана» та виставки малюнків учнів «Тобі Тарасе, наша шана». У Білорічицькій ЗОШ І-ІІІ ст. Валківській, Заїздській, Рудівській ЗОШ І-ІІ ст. організовано відео-перегляд фільму «Тарас Шевченко. Ідентифікація». На уроках української літератури у всіх загальноосвітніх закладах проведена година поезії «Ми тебе не забудемо».В Охіньківській ЗОШ І-ІІІ ст. педагогічним та учнівським колективом організоване покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченка.

Працівниками  КЗ «Публічна бібліотека»  та   сільських бібліотек-філіалів громади підготовлені  тематичні книжково-ілюстративні інформаційні  виставкивикладки літератури: «І на оновленій землі врага не буде супостата»,  «Тарас Шевченко – любов і святиня українського народу»; «Шевченкове слово в віках не старіє», «Віч-навіч з Шевченком», «Володар дум і сподівань народу», «Слухайте голос безсмертний Тараса», «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття»; Шевченківські читання: «Спадщина великого Кобзаря», «Читаємо Тараса від мала до велика», «Його слова – його велична пісня».

            Працівниками КЗ «Центру культури та дозвілля» і Дідівського бібліотеки-філіалу  для ліцеїстів Дідівського ліцею була проведена інтелектуально-пізнавальна година «Знайомий і незнайомий Шевченко», у ході якої було згадано про пророцтво Великого Кобзаря стосовно  російсько-української війни, продемонстровано  відео «Цікаві факти із життя Тараса». Родзинкою заходу стало літературне доміно по життєвому та творчому шляху Тараса Шеченка, яке складали команди  учасників.

Вся творчість Тараса присвячена боротьбі нашого народу за свободу, рівність та  проти поневолення. У ній біль українського народу у боротьбі за волю та гідність. Ворог за часів Тараса Шевченка у українців був той самий, з яким і сьогодні українські воїни мужньо ведуть боротьбу та захищають рідну землю.

Пам’ятаємо тебе, Тарасе! Слава Великому Кобзареві!  Слава Героям! Слава Україні!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису