Благоустрій територій!

Продовжуються роботи по благоустрою території громади. Здійснено фарбування у патріотичні кольори мостового переїзду у селі Манжосівка Дідовецького старостинського округу громади. Працюємо далі.

Про проведення 33 (позачергової) сесії сільської ради 8 скликання Сухополов`янської сільської ради

Сухополов’янська  сільська  рада повідомляє:  07 червня  2023 року о 10.00 у приміщенні Сухополов’янського сільського клубу відбудеться пленарне засідання  33 (позачергової)  сесії Сухополов’янської сільської за адресою: с. Сухополова, вул. Закарпатська, 1. На розгляд сесії  вносяться наступні питання:

Інструктори Норвезької національної гвардії Heimevernet Forsvaret в рамках багатонаціональної навчальної операції "ІНТЕРФЛЕКС" з базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України під керівництвом Сполученого Королівства Вели

Інструктори Норвезької національної гвардії Heimevernet Forsvaret в рамках багатонаціональної навчальної операції "ІНТЕРФЛЕКС" з базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України під керівництвом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії продовжують навчати українських військовослужбовців та військовослужбовиць на заняттях з мінної безпеки, під час яких теоретично та практично діляться знаннями, уміннями та практичними навиками, що забезпечать їм збереження життя та здоров’я при діях в районах бойових дій чи забруднених вибухонебезпечними предметами. (English below)

Лідія Падалка: «Найнадійніша зброя на економічному фронті - працюючі підприємства»

Під час ворожого вторгненнях бізнес Чернігівщини зазнав значних втрат. Частина підприємств були зруйновані, деякі — релокувалися, хтось перестав працювати через порушену логістику, проблеми із замовленнями та реалізацією продукції. Після звільнення нашої області від окупантів ще й досі чимало підприємств працюють не на повну потужність. Втім, є й такі, що активно розвиваються, освоюючи нові напрями діяльності. Ринок праці поступово відроджується, але викликів залишається багато, зокрема, брак вакансій, дефіцит потрібних працівників, зумовлений як мобілізацією, так і переміщенням людей в межах країни чи виїздом за кордон. Особливо напружена ситуація в прикордонних громадах Чернігівської області, які постійно потерпають від ворожих обстрілів. Такими є Корюківський та Новгород-Сіверський райони, які найбільше межують з російською територією. За 4 місяці поточного року служба зайнятості мала лише 346 вакансій від роботодавців цих районів, хоча за цей період «довоєнного» 2021 року пропозицій роботи було за тисячу. Більше ніж вдвічі поменшало й самих подавачів вакансій.

Нехай кожна дитина буде щасливою!

01 червня  відповідно до Указу  Президента України від 30.05.1998 року вже вдруге відзначаємо День захисту дітей в умовах  повномасштабної  збройної агресії рф проти України. На сьогодні перед нашою державою постають нові виклики у сфері захисту прав дітей, адже  російські військові порушують їх основоположні права, передбачені  Конвенцією ООН  про права дитини. Кожна дитина з семи з половиною  мільйонів українських дітей, навіть якщо не має тілесних  чи психологічних уражень та пошкоджень, так чи інакше  зазнала  порушення її прав.

Державні послуги до Міжнародного дня захисту дітей — на Гіді

Уже вдруге Україна відзначає Міжнародний день захисту дітей в умовах повномасштабної війни. У час, коли права маленьких українців жорстоко порушуються, як ніколи важливо робити все можливе, щоб наші діти мали повноцінне безпечне дитинство.

Власна справа»: ще 13 мешканців Чернігівщини отримають мікрогрант

Визначено переможців 7-го у поточному році періоду прийому заяв учасників  програми «Власна справа» урядового проєкту «єРобота», який тривав з 24 квітня по 07 травня 2023 року. Ухвалено 13 позитивних рішень щодо надання мікрогрантів мешканцям Чернігівщини. Про це повідомив заступник директора Чернігівського обласного центру зайнятості Сергій Роговець.

Оперативна інформація станом на 06.00 01.06.2023 щодо російського вторгнення

 Розпочалася чотириста шістдесят третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни. Російська федерація, зазнаючи великих втрат, продовжує вести загарбницьку війну. Застосовує тактику терору, намагаючись залякати населення України, завдає ударів, здійснює обстріли не лише військових, а й цивільних об’єктів.

Пролунав  останній  шкільний дзвінок  у всіх закладах освіти   Сухополов’янської громади!

31 травня 2023 року – день неймовірних емоцій, вражень, хвилювань як дорослих, так і дітей! У всіх закладах загальної середньої освіти Сухополов’янської громади  відбулися урочисті заходи  до  Свята останнього дзвоника, у яких взяли участь  сільський голова Денис Росовський (Сухополов’янський  та Дідівський  ліцеї), секретар сільської ради Ольга Євтушенко (Замістянська гімназія), посадовці та старости відповідних старостинських округів. У Сухополов’янській громаді функціонують 9 закладів загальної середньої освіти з 4 філіями, у яких навчалися 892 учня, з них 88 – це випускники 9 класу та 46  випускників 11 класу (3 медалісти).

Тренінг з питань аналізу даних

29-30 травня представники органів місцевого самоврядування з Прилуцької, Сухополов’янської, Талалаївської територіальних громад були учасниками вже другого спільного тренінгу з питань врядування, який передбачений освітнім компонентом міжнародного проекту «Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад».