Центр соціальних служб Сухополов’янської сільської ради продовжує інформаційну кампанію щодо протидії насильства

Центр соціальних служб Сухополов’янської сільської ради продовжує інформаційну кампанію щодо протидії насильства

   У   рамках   проведення   Всеукраїнської   акції   «16  днів  проти  насильства» 30 листопада 2021 року  здобувачі освіти Сухополов’янської  ЗОШ І-ІІІ ст. вчилися розпізнавати прояви та ознаки насильства, домашнього насильства та булінгу, щоб розуміти, як діяти, як допомогти, куди звертатися. Переглянули відеоматеріали про реальні історії, де підлітки потрапляють у ситуації онлайн-насильства. Проведено анонімне анкетування «Про випадки насильства в сім’ї».

Сухополов’янська громада долучилася  до  акції «Не ламай калину»

Сухополов’янська громада долучилася до акції «Не ламай калину»

29 листопада 2021 року в рамках проведення  Всеукраїнської  акції «16 днів проти насильства» за ініціативи  Прилуцької районної державної адміністрації, сприяння керівництва Сухополов’янської територіальної громади, активної участі державного підприємства «Прилуцьке лісове господарство» на території стаціонарного відділення територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Сухополов’янської сільської ради  була організована акція «Не ламай калину», під час якої  було висаджено 16 кущів калини як символу  жіночності до Міжнародного дня  боротьби з насильством  щодо жінок, який відзначається  25 листопада, і започаткований на привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства,  жорстокого поводження у сім’ї та захисту прав жінок.  

Проведено бесіду «Насильство поруч. Як його уникнути?»

Проведено бесіду «Насильство поруч. Як його уникнути?»

    У   рамках   проведення   Всеукраїнської   акції   «16  днів  проти  насильства» 26.11.2021 року спеціалістами центру соціальних служб Сухополов’янської сільської ради на базі Замістянської ЗОШ І-ІІ ст. проведено бесіду «Насильство поруч. Як його уникнути?» та анонімне анкетування «Про випадки насильства». Здобувачів освіти ознайомили з видами насильства, ситуаціями, коли може трапитися насильство, булінг, зокрема кібербулінг. Як розпізнати, діяти та куди звертатися у випадку насильства. Захід пройшов з дотриманням протиепідемічних норм.

Щорічна  Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

З 1991 року щорічно проводиться  Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», підтримана міжнародною спільнотою і спрямована на привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу  активізують свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства. Дата початку та завершення Акції вибрані не випадково: акція стартує 25 листопада у  Міжнародний день боротьби з насильством  щодо жінок та закінчується 10 грудня у Міжнародний день прав людини.