03 листопада очільник Сухополов’янської  територіальної громади Денис Росовський взяв участь у навчальному семінарі, організованому Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації на тему «Забезпечення освітнього процесу в освітніх закладах територіальних громад за умов війни. Формування локальної освітньої політики». Це вже третя діалогова зустріч, що проходить на Чернігівщині в рамках проєкту «Підвищення ефективності та результативності діяльності територіальних громад за умов війни: виклики та відповіді» за підтримки фонду Ганса Зайделя.

Представники місцевої (голови громад) та державної влади  (перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш, заступник голови Чернігівської ОВА, голова постійної комісії обласної ради з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики Дмитро Іванов) за участю провідних національних експертів (голови ГС «Ре: Освіта», першого проректора Київського університету ім.Бориса Грінченка, міністра освіти і науки України  2016-2019 років Лілії Гриневич;  керівника компоненту  підтримки освіти на місцевому та регіональному рівні  Шведсько-українського проєкту  «Підтримка децентралізації в Україні», доцента Житомирського державного університету ім. Івана Франка Олега Фасолі;  керівниці операційного напряму  БФ SavEd Анни Пуцової)  із питань територіального розвитку діляться досвідом та поглиблювали свої знання, напрацьовуючи оптимальні варіанти відповідей на проблеми, породжені російською агресією щодо України. Повномасштабна війна на території нашої держави  внесла свої корективи у розвиток кожної галузі, зокрема й освітньої.

Під час заходу  учасники говорили з профільними експертами про формування локальної освітньої політики в громаді під час війни та в післявоєнний період у контексті чинного законодавства,  про стан  системи освіти в громадах, знайомилися з наявними можливостями фінансування проєктів із відновлення освіти за допомогою грантових коштів тощо.

На сьогодні всупереч трагічним подіям в Україні необхідно  та важливо вчитися, переймати кращий досвід, шукати нові підходи, залучаючи підтримку зарубіжних партнерів, таких як Фонд Ганса Зайделя, забезпечуючи розвиток як кожної з територіальних громад, так і  держави в цілому.

Фото без описуФото без опису