26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції сталася одна з  найбільших катастроф техногенного характеру в історії людства. Кожного року цього дня  низько схиляємо голови і вшановуємо  мужніх, героїчних та самовідданих людей, які працюючи в зоні радіаційного лиха, ціною власного життя, здоров’я локалізували аварію та врятували країну від радіаційного забруднення. З нагоди 38-річниці Чорнобильської катастрофи відповідно до Програми соціального захисту та соціального забезпечення окремих категорій громадян Сухополов’янської сільської ради  на 2022-2027 роки 55 ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС I-II категорії та вдови померлих учасників ліквідації наслідків аварії отримають  матеріальну допомогу  на загальну суму 55 тис.грн. (по 1 тис.грн. ).

           Сьогодні за участі  секретаря сільської ради Володимира Бобошка, керуючого справами виконавчого комітету Валентини Харченко та старости Дідовецького старостинського округу  Ірини Шуляк були покладені  квіти до пам’ятного знаку  ліквідаторам аварії на ЧАЕС в с.Манжосівка (Дідовецький старостат). У с.Білорічиця  за участю старости  Білорічицького  старостату Валерія Коваленка,  ліквідаторів аварії на ЧАЕС та вдови ліквідатора,  працівників бюджетних установ та місцевих жителів  відбулося покладання квітів до   пам’ятного знаку  ліквідаторам  аварії на ЧАЕС (Білорічицький старостат). Усіх загиблих та померлих ліквідаторів аварії на ЧАЕС вшанували хвилиною мовчання.

            25 та 26 квітня  з нагоди 38-х роковин Чорнобильської катастрофи педагогічні  та учнівські колективи  закладів загальної середньої освіти громади  долучилися до вшанування  ліквідаторів  аварії Чорнобильської катастрофи шляхом проведення  виховних годин, уроків мужності на теми: «Чорнобильська в серці України, а тінь його по всій землі», «Чорнобиль. Запали свою свічку», «Чорнобиль. Дні випробувань», «Мужність і біль Чорнобиля»; презентацією дослідницьких проєктів: "Історія та сучасність ядерної енергетики", "Атомні станції України", "Чорнобильська катастрофа та її відображення у мистецтві", проведенням  зустрічей з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, переглядом кінофільмів, документальних фільмів, присвячених Чорнобильській трагедії, а також підготовкою тематичних виставок  у шкільних бібліотеках «Чорнобиль – трагедія, пам'ять, подвиг».           

            Працівниками КЗ «Публічна бібліотека», бібліотек-філіалів  громади підготовлені  тематичні книжкові виставки: «Чорнобиль! Його забути не дозволяє майбутнє», «Чорнобиль не має минулого часу», «А Чорнобиль болить», «Чорнобиль-довгий слід трагедії»; «Стежками Чорнобильського лиха» години пам’яті: «Чорнобиль-трава полинова», «Чорнобиль-скорбота пам’яті людської…», інформаційна година  «Чорнобиль-чорний біль стискає груди»; виставка малюнків  «Біль нашої Землі»; проведені майстер-класи із виготовлення паперових журавликів «На Чорнобиль журавлі летіли».

           Щиро  бажаємо кожному ліквідатору аварії на ЧАЕС та їх родинам  міцного здоров’я, мирного неба, життєвої енергії, достатку і злагоди. Пам'ятаємо Ваш Подвиг! Низький уклін за Вашу мужність!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису