Уряд затвердив Порядок здійснення перекладу на українську мову актів Європейського Союзу acquis communautaire та на англійську мову актів законодавства України, повʼязаних із виконанням зобовʼязань у сфері європейської інтеграції.

  Організацію та планування перекладу українською мовою актів ЄС, а також англійською мовою актів українського законодавства забезпечує Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Європейська Комісія запровадила тимчасові заходи щодо обмеження імпорту пшениці, кукурудзи, насіння ріпаку та соняшнику з України.

Обмеження діятимуть з 2 траня до 5 червня 2023 року. Протягом цього періоду насіння пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику, що походять з України, можуть надходити у вільний обіг у всіх державах-членах Європейського Союзу, крім п’яти держав-членів: Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини. При цьому транзит зазначеної агропродукції через територію цих п’ятидержав-членів зберігається.

Один із пріоритетів України – перехід до сімейних форм виховання.

Українці хочуть бути батьками, хочуть створювати родини й піклуватися про них. Попри війну та її випробування спеціальне навчання за цей рік пройшли 1945 кандидатів в усиновлювачі та ще 1017 кандидатів в опікуни. А з-поміж прийомних батьків і батьків-вихователів 2574 пройшли курс підвищення виховного потенціалу.

Продовжується робота над завершенням виконання семи рекомендацій Єврокомісії, які Україна отримала разом зі статусом кандидата на членство в ЄС.

Так, у Верховна Рада України зареєстрований законопроєкт щодо наближення Закону України «Про рекламу» до європейських норм: https://cutt.ly/w73QXMW

Україна приєдналася до Механізму цивільного захисту ЄС.

Це найбільша в світі система надання міжнародної координованої оперативної допомоги при надзвичайних ситуаціях. Так, через Механізм цивільного захисту ЄС в Україну було направлено близько 88 тисяч тонн гуманітарних вантажів.