Оперативна інформація станом на 06.00 24 лютого 2024 року щодо російського вторгнення

Розпочалася сімсот тридцять перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.Протягом минулої доби відбулося 84 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 10 ракетних та 93 авіаційних удари, здійснив 141 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Продовження співпраці з  Проєктом  «ГОВЕРЛА»

23 лютого 2024 року  очільник Сухополов’янської громади  Денис Росовський і начальник відділу економіки та інвестицій  Валентина Корнієнко взяли участь у круглому столі  «Координація співпраці з громадами-партнерками Проєкту «ГОВЕРЛА» у Чернігівській області», який відбувся  в м. Чернігів за участі представників 7 громад-партнерок  та  представників Чернігівської обласної військової адміністрації. Захід відбувся у рамках проєкту  USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»), що впроваджується компанією DAI Global LLC (DAI).

Персональна виставка картин молодої, талановитої прилуцької художниці-аматорки Лілії Квач

       Сьогодні в стінах КЗ "Центр культури та дозвілля" Сухополов`янської сільської радив  с. Манжосівка відбулася презентація першої персональної виставки картин "Дебют. Живописні переливи" молодої, талановитої прилуцької художниці-аматорки Лілії Квач. Миткиня поділилася з присутніми історією свого життя та подіями, які визначили її мистецьке майбутнє. Виставка художниці Лілії Квач працюватиме протягом березня за адресою: с. Манжосівка вул. Героїв війни, 91 з понеділка по п`ятницю з 9:00-16:00.  Тож не прогавте можливість доторкнутись до мистецтва і насолодитись унікальним поєднанням фарб.

Молодіжна політика, заснована на підходах участі

        22 лютого - 23 лютого вперше в Україні в очній формі відбувся тренінг для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування за типовою загальною короткостроковою програмою НАДС Національного агентства України з питань державної служби «Молодіжна політика заснована на підходах участі», у якому взяли участь начальник  відділу освіти, молоді та спорту  сільської ради Тетяна Рева та головний спеціаліст відділу Олена Редька. Захід пройшов в Центрі у партнерстві з Департаментом сім'ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації, Чернігівським інститутом інформації, бізнесу і права ЗВО «МНТУ ім. академіка Юрія Бугая», Інститутом професійних трансформацій та Українським інститутом суспільного розвитку.

До уваги ВПО, які проживають на території сільської ради!

Інформація для ВПО: роз’яснення щодо прийнятої постанови КМУ від 26.01.2024 № 94Урядом 26 січня 2024 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України „Деякі питання соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих категорій осіб” (далі – Постанова № 94 ) задля підтримки внутрішньо переміщених осіб, зокрема сімей, в яких є особи, які потребують продовження виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Оперативна інформація станом на 06.00 23 лютого 2024 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася сімсот тридцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 101 бойове зіткнення. Загалом ворог завдав 3 ракетних та 83 авіаційних ударів, здійснив 152 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені та загиблі серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти цивільної інфраструктури.

Пам’ятаймо про наших Захисників!

Кожного дня  війни  з російським агресором Україна платить надто дорогу ціну за свою свободу, незалежність  та територіальну цілісність – життям  її найкращих доньок та синів. 22 лютого 2024 року  у Чернігівській обласній  військовій адміністрації відбулася передача державних нагород  сім’ям загиблих військовослужбовців. Спільно з представниками ОК «Північ» та ТрО начальник ОВА В’ячеслав Чаус передав родичам 38-ми загиблих Захисників державні нагороди –  ордени «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. Серед нагороджених  Герої Сухополов’янської громади:

Виїзний прийом у Мазківському старостаті!

22 лютого 2024 року Сухополов’янський сільський голова Денис Росовський провів особистий виїзний прийом громадян у селі Мазки за участі старости  старостинського округу  Миколи Кошового, начальника відділу – державного реєстратора  відділу «Центр надання адміністративних послуг» Ірини Якименко та начальника відділу організаційно-кадрової роботи та з питань цивільного захисту  Валерія Петренка. Під час спілкування жителі округу піднімали питання щодо необхідності проведення ремонту твердого покриття дороги комунальної власності по вул.Миру в с.Мазки; щодо врегулювання питання з лисицями у старостаті, які спричиняють незручності  та становлять небезпеку для  домогосподарств; необхідності збільшення виплати суб’єктами господарювання жителям  за паї; оформлення спадщини тощо. По  частині піднятих жителями питань сільський голова  та посадовці надали роз’яснення безпосередньо під час прийому,  решта –  взяті на контроль для вирішення. Щиро дякуємо місцевим жителям, які віднайшли вільний час та прийшли на зустріч.

Навчання у вищих військових навчальних закладах та військових коледжах сержантського складу

Прилуцький районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки запрошує  на навчання до вищих військових навчальних закладів та військових коледжів сержантського складу  Підготовка громадян України для проходження військової служби за контрактом на посадах осіб офіцерського та сержантського складу у Збройних Силах України проводиться у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ) та військових коледжах сержантського складу (ВКСС). На навчання приймаються особи з числа цивільної молоді (віком від 17 до 30 років), військовослужбовці строкової військової служби, військовослужбовці військової служби за контрактом (до 30 років).