Прилуцький районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки запрошує кандидатів на військову службу за контрактом до Збройних Сил України

Прилуцький районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки запрошує кандидатів на військову службу за контрактом до Збройних Сил України віком від 20 до 45 років. Строки укладення контракту – 3 роки, або до закінчення особливого періоду. Збереження місця роботи, посади. Безоплатне забезпечення речовим майном. Харчування за рахунок держави. Безоплатна медична допомога. Гідне щомісячне грошове забезпечення.    Служба за контрактом – основа та майбутнє професійної армії. В цей складний час для нашої держави прийди та виконай конституційний обов’язок. З питань служби за контрактом звертатися за адресою вул. Київська, 369 (каб.№10) тел.8(04637) 5-00-79, моб.  8(067)725-50-71

Оперативна інформація станом на 06.00 22 лютого 2024 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася сімсот двадцять дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Противник і надалі продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої країни.

Почати життя з нуля…

Такий шанс з’явився у мешканців Новоселівки, чиї будинки постраждали від воєнної агресії. Цей населений пункт, що знаходиться під Черніговом, стояв на шляху російського війська, отож після звільнення його було не впізнати – пошкоджені або вщент зруйновані будинки, спалені автівки, місиво з цегли, металу та особистих речей, вирви та згарища.

Дієва робота Молодіжної ради

20 лютого 2024 року вчитель історії Заїздської ЗОШ І - ІІ ступенів, голова Молодіжної ради Сухополов'янської сільської ради Ігор Хоменко та спеціаліст інформаційних технологій  відділу документообігу та інформаційної діяльності сільської ради, заступник голови Молодіжної ради  Артем Андрющенко взяли активну участь у підсумковому заході "Ланч-підсумки" проєкту ДРІМ ("Дієва робота ініціативної молоді"), що відбувався у м. Чернігів. 16 молодих учасників з 10 команд громад області зібралися з ініціативи КУ "Чернігівський обласний молодіжний центр" та ГО "Сфера молоді" (м. Чернігів) задля підвищення операційної спроможності, налагодження постійних зв'язків, підвищення рівнів довіри та співпраці між громадськими організаціями, місцевими та регіональними органами влади в Чернігівській області, в рамках Проєкту "Зміцнення громадської довіри в Україні" - UCBI, який підтримує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). У невимушеній дружній атмосфері переглянули підсумкові відео та провели презентації за методикою TED Talks за результатами вже реалізованих проєктів, зокрема й нашого вже добре відомого "Облаштування простору "Велоточка" на території Сухополов'янської сільської ОТГ", виконали спільні фото. Всім учасникам з громад вручені інформаційні матеріали, брендові наліпки та національно-патріотична настільна гра "Кордон". Підписані Меморандуми про подальшу співпрацю. Отож, до нових зустрічей та нових проєктів! Далі буде.

Оперативна інформація станом на 06.00 21 лютого 2024 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася сімсот двадцять восьма доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Противник і надалі продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Вшановуємо Героїв!

        З метою вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), щорічно 20 лютого відповідно до Указу  Президента України від 11 лютого 2015 року відзначаємо  День пам’яті  Героїв Небесної Сотні. Цьогоріч десята річниця трагічних подій на Майдані. Саме 20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану. Небесна Сотня – це люди різні  за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та з-за кордону. Кожен з них здійснив особистий подвиг, віддавши найцінніше – своє життя.

єРобота: медовий бізнес з присмаком історії родини Кравченків

Уже 13 років Марина й Олексій Кравченки із села Курінь, що біля Бахмача, мають пасіку. Спочатку бджільництво було їхнім родинним хобі, котрим займалися у вільний час. Нині це успішний бізнес, на розвиток якого торік Марина взяла мікрогрант за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».

СБУ викрила на Чернігівщині шахрая, який виманював у громадян гроші під приводом благодійної допомоги для ЗСУ

Співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією ліквідували чергову шахрайську схему виманювання грошей у громадян під виглядом благодійної допомоги для Збройних Сил України.

Через співпрацю – до результату

Торік на Чернігівщині 370 громадян скористалися можливістю отримати нову професію чи підвищити кваліфікацію, отримавши від служби зайнятості ваучер на навчання.  З них 51 людина навчалася в Ніжинському професійному аграрному ліцеї. Там вони опановували такі професії: машиніст крана автомобільного, електрогазозварник, кондитер, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва. Свій вибір зупинили на цьому навчальному закладі, бо він славиться сучасною матеріально-технічною базою та досвідченим професійним педагогічним колективом. На базі Ніжинського професійного аграрного ліцей діють три регіональні навчально-практичні центри (зварювальних технологій, сучасних транспортно-будівельних технологій та з підготовки кадрів для сфери громадського харчування), які дають можливість слухачам здобути не тільки якісні теоретичні знання, а й практичні навички у роботі з сучасними високоякісними матеріалами і обладнанням, опанувати новітні технології.

Оперативна інформація станом на 06.00 20 лютого 2024 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася сімсот двадцять сьома доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Противник і надалі продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.