Оперативна інформація станом на 06.00 11.05.2023 щодо російського вторгнення

Розпочалася чотириста сорок друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби противник завдав одного удару ракетою С-300 по цивільній інфраструктурі Костянтинівки, що на Донеччині. Крім того, завдав 45 авіаційних ударів та здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах Херсонської області. Постраждали мирні люди, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Отруєння бджіл!

       04 травня відбулося виїзне засідання комісії на чолі з секретарем ради Ольгою Євтушенко у селі Переволочна, де у 4 власників пасік наявне отруєння бджіл. Під час роботи комісії були обстежені паспортизовані пасіки у кількості 135, 150, 35 та 40 бджолосімей. Біля льотків яких було виявлено значну кількість мертвих бджіл з підігнутими черевцями, витягнутими хоботками з ознаками отруєння. За результатами розгляду складені відповідні акти.

Ринок праці мовою статистики

У січні-квітні поточного року послугами державної служби зайнятості в області скористалися 10,5 тис. безробітних громадян, кожного 3-го з яких охоплено активними програмами сприяння зайнятості. Зокрема, 1,6 тис. осіб знайшли роботу, ще 1,4 тис. - залучено до громадських та суспільно корисних робіт. Крім того, близько сотні безробітних скеровано на професійне навчання, 131 особа для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці скористалася ваучером на навчання.

Оперативна інформація станом на 06.00 10.05.2023 щодо російського вторгнення

 Розпочалася чотириста сорок перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби противник завдав 23 ракетних та 43 авіаційних ударів, здійснив 97 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Для ракетних ударів ворог використав ракети різних типів, більшу їх частину було знищено нашими захисниками, та, нажаль, маємо і влучання. Зокрема, 5 ракет С-300 по містах Куп'янськ, Слов’янськ, Краматорськ і Костянтинівка.

Вуличне освітлення!

Враховуючи численні звернення місцевих мешканців, у рамках відновлення Програми вуличного освітлення Сухополов’янської територіальної громади на 2022-2024 роки, у селі Ряшки по вулиці Центральній додатково встановлено 3 вуличні світильники на сонячних батареях. Роботи у даному напрямку будуть продовжені.

Шановні жителі  Сухополов’янської громади!

З метою забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті,  усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, цьогоріч  вперше  9 травня відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського (від 08.05.2023 року № 339/2023)  відзначатимемо  День Європи в статусі країни-кандидата на членство в ЄС спільно з державами Європейського Союзу.

Роботодавцям компенсують витрати за працевлаштування деяких категорій безробітних і не тільки…

Про це йшлося під час зустрічей представників ТОВ «Чернігівський хлібокомбінат №2», ДП «Пассервіс» та ТОВ «Пассервіс-люкс» з директоркою Чернігівського обласного центру зайнятості Лідією Падалкою. Чернігівський хлібокомбінат – ринкоутворююче підприємство області, в асортименті якого понад сотня найменувань хлібобулочних та кондитерських виробів. За словами директорки підприємства Ольги Заїки, продукцію вони виготовляють лише з використанням натуральних компонентів, застосовують фірмову рецептуру та класичні традиційні технології випічки. Ще одним скарбом підприємства є колектив. Наразі в штаті 260 працівників, але цього замало. Хлібокомбінату, як правило, бракує робочих рук, хоча робота є й для спеціалістів: бухгалтера, начальника відділу кадрів, економіста з праці.