Оперативна інформація станом на 06.00 20 січня 2024 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася шістсот дев’яносто шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Російська федерація продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

За матеріалами СБУ судитимуть членів злочинного угрупування, які вивозили ухилянтів з України

Слідчі СБУ завершили досудове розслідування стосовно членів організованої  злочинної групи, які налагодили схему незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку Оперативники СБУ затримали зловмисників у травні минулого року. Слідством встановлено, що до організації протиправної діяльності причетний громадянин суміжної іноземної держави. Він розробив план злочинних дій та розподілив роль і функції кожного з учасників угрупування.

8400 вакансій подали роботодавці області до служби зайнятості торік

Найбільше вакансій пропонувалося на підприємствах переробної промисловості, в торгівлі, сільському господарстві, сферах освіти, державного управління та охорони здоров'я. Найменше – у сферах інформації та телекомунікації, фінансової та страхової діяльностей, операцій з нерухомим майном. Така ж тенденція зберігається і на початку нинішнього року. Про це повідомила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник.

Хотів оформити «грошову допомогу» в Інтернеті, натомість втратив майже 35 тисяч гривень: поліція Чернігівщини вкотре застерігає громадян від шахраїв

В Інтернеті шахраї поширюють фейкові оголошення про оформлення «грошової допомоги». Поліцейські закликають громадян не переходити за подібними посиланнями та не вводити дані своїх банківських карток і паролі нібито для «зарахування грошей».

У Ічні поліцейські вилучили у чоловіка гранату

Співробітники Ічнянського відділення поліції під час відпрацювання виклику, виявили у 44-річного мешканця Ічнянської громади корпус гранати Ф 1 та запал до неї. Боєприпас поліцейські вилучили.

«У такому класі цікаво як навчатися, так і навчати»: ювенальні поліцейські взяли участь у відкритті першого класу безпеки у Ічнянській громаді

Поліцейські спільно з співробітниками ДСНС підтримали початок навчання дітей у новоствореному класі Ічнянської гімназії імені Васильченка. Гості провели урок з безпеки та нагадали дітям правила безпечної поведінки.

На Прилуччині поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом незаконної порубки лісу

Співробітники Прилуцького районного відділу поліції встановили особи трьох чоловіків, які у лісосмузі Ічнянської громади випиляли дерева породи клен. Знаряддя злочину, а також деревину та автомобіль для її перевезення вилучено.