Виїзний прийом в с. Знам’янка!

28 грудня 2023 року Сухополов’янський сільський голова Денис Росовський провів особистий виїзний прийом громадян у селі Знам’янка (Знам’янський старостинський округ громади) за участі старости  старостинського округу  Світлани Барвінченко. Під час спілкування жителі округу піднімали питання щодо  технічного стану автобусів рейсу  «Прилуки – Погреби» та їх пасажировмісткості;  роботи поштового відділення;  алгоритму  укладання декларацій із сімейними лікарями; порядку та місць  спилювання і  заготівлі  дров для опалення житла. Також  жителі піднімали  земельні питання.  По  частині піднятих жителями питань сільський голова надав роз’яснення безпосередньо під час прийому,  решта –  взяті на контроль для вирішення. Щиро дякуємо місцевим жителям, які віднайшли вільний час та прийшли на зустріч.

Очільник Сухополов’янської громади взяв участь у засідання  Ради територіальних громад Чернігівської області

27 грудня 2023 року очільник Сухополов’янської громади Денис Росовський взяв участь  в останньому цьогоріч  засіданні Ради територіальних громад Чернігівської області, яке провів начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус за участі голови обласної ради Олени Дмитренко. На порядку денному – низка питань, більшість з яких стосувалися безпекової ситуації у громадах (зокрема  реалізації  у громадах Чернігівщини проєкту «Поліцейський офіцер громади»); модернізації системи оповіщення; стану  протирадіаційних укриттів (начальник ОВА наголосив на важливості вчасного освоєння громадами субвенції на ремонт наявних укриттів та будівництві нових, зокрема укриттів у  закладах освіти та відповідно – безпечної організації навчального процесу офлайн). Також учасники Ради громад  підбили  підсумки виконання бюджетів ТГ за 11 місяців цього року та особливості бюджетного процесу у 2024-му;  обговорили  питання  реформи шкільного харчування закладів освіти (у  2024 році на реалізацію стратегії передбачена державна субвенція на умовах співфінансування на модернізацію та переоснащення харчоблоків).

Повернутися до трудової діяльності ветеранам війни допоможе служба зайнятості

Кожен ветеран війни повинен мати широкий спектр можливостей для успішної реінтеграції у цивільне життя і якнайшвидшого повернення до трудової діяльності. Для цього у службі зайнятості пропонують низку дієвих послуг, а саме:

«Від серця до серця»: поліцейські трьох областей України об’єдналися заради допомоги сім’ям з дітьми, що постраждали від війни

За підтримки Національної поліції України поліцейські Чернігівської, Вінницької та Чернівецької областей спільно з міжнародними та волонтерськими організаціями об’єднали зусилля, щоб допомогти і підтримати тих, кому зараз найважче – дітям-сиротам і малечі, яка на війні втратила одного з батьків, а також сім’ям, які змушені були покинути свої домівки. Ці родини мешкають у прикордонній Чернігівщині, а тому потребують особливої уваги та піклування.

На Прилуччині поліцейські припинили незаконний продаж фальсифікованих цигарок

У двох торгівельних точках співробітники Прилуцького районного відділу поліції вилучили більше 250 пачок цигарок без марок акцизного податку. Загальна вартість вилученого тютюнового фальсифікату становить понад 15 тисяч гривень.

Знищив автівку односельця заради помсти: На Прилуччині поліція затримала палія

Зранку 26 грудня на лінію «102» звернувся мешканець одного із сіл Яблунівської громади. Чоловік повідомив, що вночі невідомі підпалили його автомобіль ВАЗ. Внаслідок підпалу автівка повністю знищена вогнем.

Оперативна інформація станом на 06.00 28 грудня 2023 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася шістсот сімдесят третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Оперативна інформація станом на 06.00 27 грудня 2023 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася шістсот сімдесят друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 80 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 8 ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснив 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Сумна звістка вкотре пекучим болем відгукується в Сухополов’янській громаді: на щиті до рідної землі повернувся Герой – Олександр Руденко

Невимовний біль охоплює серце кожного з нас. Загинув ще один Герой, патріот, захисник та воїн, який віддав  найцінніше – життя, захищаючи  суверенітет та територіальну цілісність нашої країни.Україна у боротьбі з підступним  та жорстоким російським агресором   втрачає своїх вірних синів і доньок, а рідні –  найдорожчих серцю людей. 26 грудня 2023 року   очільник  Сухополов’янської  громади Денис Росовський,  секретар сільської ради Володимир Бобошко, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Ромашко, керуючий справами виконавчого комітету сільської ради Валентина Харченко, староста Переволочнянського  старостинського округу  Ольга Сметанник, посадовці, рідні, друзі, побратими провели в останню дорогу Руденка Олександра Андрійовича –   військовослужбовця,  молодшого  сержанта  20 окремого батальйону спеціального призначення.