Шановні  працівники  прокуратури!

Від імені депутатського корпусу Сухополов’янської сільської ради, виконавчого комітету  та від себе особисто дозвольте привітати Вас з професійним святом, яке відзначаємо  у перший день зими відповідно до Указу Президента України.

Скажи насильству- НІ: на Прилуччині поліцейські проводять правовиховні лекції для дітей

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» інспектор сектору ювенальної превенції Прилуцького районного відділу поліції Яна Гуменна спільно з поліцейським офіцером громади Юрієм Дем’яненком та представниками центру соціальних служб Сухополов’янської громади зустрілися з учнями 7-11 класів Дідівського ліцею.  Вони обговорили з дітьми проблему насилля, жорстокості у підлітковому середовищі та їх наслідки.

Завдали шкоду довкіллю на 32 мільйони гривень: правоохоронці скерували до суду провадження про забруднення земель

Слідчі Головного управління Нацполіції в області завершили досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях щодо забруднення земель у Прилуцькому районі небезпечними відходами нафтовидобувної галузі. Матеріали проваджень з обвинувальними актами передано прокурору для направлення до суду.

Відповідальність починається з тебе: на Прилуччині поліцейські проводять заходи щодо попередження продажу алкоголю неповнолітнім

Поліцейський офіцер Сухополов’янської громади спільно з ювенальними поліцейськими Прилуцького районного відділу поліції нагадують продавцям місцевих крамниць про відповідальність за продаж алкогольних та тютюнових виробів дітям.

Не мовчіть про домашнє насильство. Ви сильніші, аніж вам здається - не бійтеся звернутися по допомогу

У рамках міжнародної акції «16 днів проти насильства» нагадуємо про проблеми подолання різних форм домашнього насильства, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Оперативна інформація станом на 06.00 01 грудня 2023 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася шістсот сорок шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Оперативна інформація станом на 06.00 30 листопада 2023 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася шістсот сорок п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Компенсація за пошкоджене чи знищене нерухоме майно громадянина не оподатковується

Не оподатковується дохід громадянина, отриманий як компенсація за пошкоджене чи знищене нерухоме майно відповідно до Закону № 2923-IX «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України» (далі – Закон № 2923).

Обізнаність з дитинства: прилуцькі поліцейські розповіли ліцеїстам, як убезпечитись від шахрайських схем

Розповсюджені схеми шахрайства та як вберегтися від них – на таку тему з учнями Сухополов’янського ліцею спілкувалися поліцейський офіцер громади Юрій Дем’яненко та інспектор сектору ювенальної превенції Яна Гуменна.