Про проведення 40 (позачергової) сесії сільської ради 8 скликання Сухополов`янської сільської ради 08 грудня 2023 року

  Сухополов’янська  сільська  рада повідомляє:  08 грудня  2023 року о 10.00 у приміщенні Сухополов’янського сільського клубу відбудеться пленарне засідання  40 (позачергової)  сесії Сухополов’янської сільської за адресою: с. Сухополова, вул. Закарпатська, 1

Оперативна інформація станом на 06.00 03 грудня 2023 року щодо російського вторгнення

Розпочалася шістсот сорок восьма доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Російська федерація продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

3 грудня– Міжнародний день людей з інвалідністю

Щороку 3 грудня Україна разом зі світовою спільнотою відзначає день підтримки найбільш незахищеної частини суспільства – Міжнародний день людей з інвалідністю. Цей день не є святом, але покликаний привернути увагу до проблем цих людей, нагадуванням людству про його обов'язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства — людей з інвалідністю. Саме на соціальних робітників територіального центру державою покладено відповідальний обов’язок – допомагати людям, які потребують особливої турботи і тим, хто опинився в складній життєвій ситуації.

На Прилуччині поліцейські спільно з представниками соціальних служб напрацювали алгоритм взаємодії з протидії домашньому насильству

У заході взяли участь поліцейський офіцер Сухополов’янської громади Юрій Дем’яненко, інспектор сектору ювенальної превенції Яна Гуменна, представники центру соціальних служб Сухополов’янської ОТГ, та співробітники служби у справах дітей. Під час засідання учасники наради проаналізували поточний стан роботи щодо протидії насильству та усунення причин його виникнення. Крім того, присутні детально обговорили спільний план роботи, спрямований на попередження домашнього насильства, насильства за ознакою статі, жорсткого поводження з дітьми, насильства в закладах освіти.

Оперативна інформація станом на 06.00 02 грудня 2023 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася шістсот сорок сьома доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Російські федерація продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Зиму відкриваємо із спортивних ігор з футзалу

 За ініціативи Сухополов’янської сільської ради та підтримки  народного депутата України Бориса Приходька вже другий рік поспіль проводимо відкритий турнір із футзалу серед юнаків  громад Прилуцького району на базі Сухополов’янського ліцею. У турнірі брали участь 6 команд із Сухополов     янської та Яблунівської громад. Юні футболісти грали завзято та з азартом. Їх підтримувало багато вболівальників. На заході були  присутні близько 60 учнів із тренерами.

32 роки тому українці підтвердили рішення про незалежність власної держави

1 грудня 1991 року відбувся Всеукраїнський референдум на підтвердження Акта проголошення незалежності України. Вже другий рік поспіль ми святкуємо цю історичну подію в умовах повномасштабної відкритої війни РФ проти України, яка стала продовженням російської гібридної агресії з 2014 року.

Сільський голова Денис Росовський  взяв участь у Форумі відновлення Одещини  «Стратегічний горизонт. Гармонізація процесів»

29 листопада 2023 року  очільник Сухополов’янської громади  Денис Росовський взяв участь у Форумі відновлення Одещини «Стратегічний горизонт. Гармонізація процесів», який відбувся  в м. Одеса за участі експертів, міжнародних партнерів, представників державних органів влади, місцевого самоврядування, бізнесу та громадськості в рамках проєкту USAID «ГОВЕРЛА» (керівник проекту  Габріель Абрахам). Організатори форуму - Агенція регіонального розвитку Одеської області, Регіональний офіс міжнародного співробітництва в Одеській області, Одеська обласна державна адміністрація та Одеська обласна рада VIIІ скликання. Також у Форумі взяв участь Радник віце прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Тарас Голуб, який розказав більш детальніше про EU-Funding, ініціативу об’єднання агенцій та як Україні допомагає спеціальна програма підтримки Ukraine Facility.

Шановні  працівники  прокуратури!

Від імені депутатського корпусу Сухополов’янської сільської ради, виконавчого комітету  та від себе особисто дозвольте привітати Вас з професійним святом, яке відзначаємо  у перший день зими відповідно до Указу Президента України.

Скажи насильству- НІ: на Прилуччині поліцейські проводять правовиховні лекції для дітей

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» інспектор сектору ювенальної превенції Прилуцького районного відділу поліції Яна Гуменна спільно з поліцейським офіцером громади Юрієм Дем’яненком та представниками центру соціальних служб Сухополов’янської громади зустрілися з учнями 7-11 класів Дідівського ліцею.  Вони обговорили з дітьми проблему насилля, жорстокості у підлітковому середовищі та їх наслідки.