Відбулася  38 (позачергова)  сесія Сухополов’янської сільської ради

Відбулася  38 (позачергова)  сесія Сухополов’янської сільської ради

    03 листопада 2023 року відбулося пленарне засідання 38 (позачергової) сесії 8 скликання  Сухополов’янської сільської ради,  у ході якого   було розглянуто 62 питання.     На початку сесії  всі присутні  вшанували  хвилиною мовчання  громадянську відвагу та героїчний подвиг військовослужбовців, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту територіальної цілісності України, та безневинних мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Першочергово депутати, враховуючи  рішення тридцять сьомої сесії восьмого скликання Сухополов’янської сільської ради від 29.09.2023 року «Про обрання секретаря Сухополов’янської сільської ради» та у зв’язку з перебуванням новообраного секретаря  на іншій посаді, ухвалили рішення щодо початку виконання Володимиром Бобошком повноважень секретаря Сухополов'янської сільської ради. Також депутати відповідно до чинного законодавства одноголосно  включили  до складу виконкому Сухополов’янської сільської ради секретаря Сухополов'янської сільської ради Володимира Бобошка, а також  внесли зміни до персонального складу постійних комісій сільської ради.

Шановні працівники соціальної сфери Сухополов’янської громади!

Шановні працівники соціальної сфери Сухополов’янської громади!

Від імені депутатського корпусу Сухополов’янської сільської ради, виконавчого комітету, жителів нашої громади  та від себе особисто дозвольте  щиро привітати Вас  з професійним святом – Днем працівника соціальної сфери,  який  щорічно відзначаємо відповідно до Указу Президента України в першу неділю  листопада, та висловити слова глибокої поваги та вдячності за Вашу працю! Ви щоденно працюєте з людьми і для людей,  ви ті, хто приймає на себе першими людські проблеми, біль та життєві негаразди, а особливо  на сьогодні, у час   повномасштабного вторгнення російської федерації на територію нашої країни: забезпечуєте реалізацію державної політики у сфері надання соціальних послуг  внутрішньо переміщеним особам з різних регіонів, де ведуться бойові дії, родинам загиблих Героїв нашої громади, піклуєтесь про ветеранів війни і праці, людей похилого віку, інвалідів, пенсіонерів, дітей-сиріт, підтримуєте малозабезпечені та багатодітні сім'ї, допомагаєте їм здолати життєві труднощі, повірити в себе і свої можливості, знайти вихід з найскрутнішої ситуації.

Оперативна інформація станом на 06.00 03 листопада 2023 року щодо російського вторгнення

Оперативна інформація станом на 06.00 03 листопада 2023 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася шістсот вісімнадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Російська федерація продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Оформлення «грошової допомоги в соцмережах» : поліцейські закликають громадян не вірити фейковим оголошенням про допомогу в Інтернеті

Оформлення «грошової допомоги в соцмережах» : поліцейські закликають громадян не вірити фейковим оголошенням про допомогу в Інтернеті

У соцмережах шахраї поширюють фейкові оголошення про оформлення «Грошової допомоги». Поліцейські радять громадянам не переходити за такими посиланнями в Інтернеті та не вводити секретні паролі своїх банківських карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах. Вчора до поліції звернувся 66-річний мешканець Срібнянської громади із повідомленням, про те, що з його банківського рахунку зникло більше 7 тисяч гривень. Чоловік розповів поліцейським, що напередодні він побачив в соціальній мережі «Фейсбук» оголошення про оформлення «єДопомоги» та зацікавився ним.

Герої не вмирають:  відкриття меморіальної  дошки Володимиру Коваленку

Герої не вмирають:  відкриття меморіальної дошки Володимиру Коваленку

У ці надзвичайно складні дні випробувань для нашої держави  та українського народу на витривалість усвідомлюємо  надвисоку ціну  незалежності  України – незліченну кількість відданих життів  захисників і захисниць України, які, ризикуючи собою, демонструючи   відчайдушну згуртованість, готовність давати гідну  відсіч  ворогу, щодня наближають перемогу над російським агресором.  У День народження Героя, 02 листопада 2023 року, біля приміщення Білорічицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в с. Білорічиця  (Білорічицький  старостинський округ)  відбулося урочисте  відкриття меморіальної дошки на честь випускника школи, мужнього  воїна, справжнього патріота, захисника України, уродженця села Білорічиця  Сухополов’янської громади – Коваленка Володимира Петровича, який трагічно загинув 02 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Вербове Запорізької області, захищаючи  мирне майбутнє, відстоюючи суверенітет та територіальну цілісність України.  

Оперативна інформація станом на 06.00 02 листопада 2023 року щодо російського вторгнення

Оперативна інформація станом на 06.00 02 листопада 2023 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася шістсот сімнадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Російська федерація продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Новий професійний старт для переселенця

Новий професійний старт для переселенця

Через війну в Україні чимало людей покинули рідні домівки та перебралися у порівняно безпечні населені пункти, подалі від постійних обстрілів. Один з них – Вадим Єлізаров – переселенець зі сходу країни, наразі працює на  КП «Городнянський ЖЕД», куди його оперативно працевлаштували після проходження стажування  фахівці служби зайнятості. Попередньо вони допомогли чоловікові розірвати трудові відносини з роботодавцем – згідно з чинним законодавством це сьогодні можна зробити в односторонньому порядку, подавши до центру зайнятості відповідну заяву. 

Юристи системи БПД допоможуть підліткам з 14 років звернутися до суду щодо неналежного батьківського виховання

Юристи системи БПД допоможуть підліткам з 14 років звернутися до суду щодо неналежного батьківського виховання

Батьки або люди, які їх замінюють (опікуни чи піклувальники), зобов’язані піклуватися про дітей: виховувати їх, дбати про їхнє здоров’я, фізичний та духовний розвиток, захищати їхні права. Та що робити, якщо батьки ухиляються від своїх батьківських обов’язків, порушуючи в такий спосіб права дитини?

Денис Росовський взяв участь у Форумі  місцевого розвитку «Громадська безпека та соціальна згуртованість»

Денис Росовський взяв участь у Форумі місцевого розвитку «Громадська безпека та соціальна згуртованість»

31 жовтня 2023 року  очільник Сухополов’янської громади Денис Росовський  взяв участь Форумі місцевого розвитку територіальних громад «Громадська безпека та соціальна згуртованість», який відбувся в м.Чернігів за участі  представників влади, територіальних громад, активних громадян, неурядових громадських організацій, волонтерських та благодійних організацій. Форум організовано Чернігівською обласною військовою адміністрацію у партнерстві з ПРООН в Україні в межах проєкту «EU4Recovery — Розширення можливостей громад в Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Оперативна інформація станом на 06.00 01 листопада 2023 року щодо російського вторгнення

Оперативна інформація станом на 06.00 01 листопада 2023 року щодо російського вторгнення

Слава Україні! Розпочалася шістсот шістнадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Російська федерація продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.