ДО УВАГИ БДЖОЛЯРІВ!

ДО УВАГИ БДЖОЛЯРІВ!

Відповідно до ст. 37 Закону України "Про бджільництво" фізичні та юридичні особи, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов'язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки через засоби масової інформації попередити про це пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до десяти кілометрів від оброблюваних площ. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату. У разі реєстрації пасіки її власник попереджається не пізніше, ніж за 3 доби до початку обробки через засоби масової інформації, органи місцевого самоврядування. З огляду на зазначене та враховуючи початок обробітку полів, звертаємося до усіх бджолярів громади із проханням якнайшвидшої реєстрації пасік у старостинських округах.

Роботи із благоустрою!

Роботи із благоустрою!

Тривають роботи із благоустрою населених пунктів громади. Зокрема, сьогодні на території Дідовецького старостинського округу проводилися роботи щодо видалення аварійних дерев по вул. Героїв війни в с. Манжосівка.

День пам‘яті жертв політичних репресій

День пам‘яті жертв політичних репресій

Сьогодні в Україні вшанують пам’ять жертв політичних репресій. День пам’яті відзначається згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року, щорічно у третю неділю травня, з метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології. Кількість жертв політичних репресій в Україні неможливо підрахувати – це неймовірні цифри. Деякі фахівці вважають, що за період від початку 1920-х і до кінця 1980-х років, тобто за час правління більшовицько-комуністичного режиму, в Україні було заарештовано майже півтора мільйона осіб (із них понад 50% - українці). Величезну кількість із них було розстріляно, всі інші пройшли тюрми, заслання, вислання, каторгу, табори, примусово побували в психіатричних закладах. Терор і репресії вразили майже всі верстви українського населення: науковців, політиків, військових, священиків, представників культури, селянство. У День пам‘яті жертв політичних репресій схилімо голови, вшановуючи тих, хто загинув у ті страшні роки репресій!!!

Вітаємо!

Вітаємо!

13 травня 2020 року голова громади Денис Росовський та голова первинної ветеранської організації Петро Іванович Середа відвідали жительку с. Сухополова Віру Василівну Ромашко, привітавши її з визначною датою - 80-річчям! Гості подякували ювілярці за ту складну життєву дорогу, по якій вона гідно пройшла, побажали довгих років життя в теплому родинному колі, міцного здоров’я та благополуччя. На території адміністративного центру вітання ювілярів - це традиція, започаткована ветеранською організацією, яку безсумнівно варто продовжувати. За наданий подарунок, висловлюємо подяку лідеру громадського руху "Оновлення" Сергію Коровченку та ВО "Батьківщина".

Вітаємо!

Вітаємо!

Від щирого серця вітаємо з Днем Народження завідуючу Сухополов'янською АЗПСМ Нелю Миколаївну Гірник. Бажаємо, піклуючись про здоров’я інших людей, не забувати про себе, більше посміхатися і відпочивати, мати тільки вилікуваних пацієнтів. А ще завжди бути на хвилі впевненості і оптимізму життя, постійно прагнути до втілення своїх ідей і планів, регулярно поповнювати запаси сил і енергії, завжди і скрізь бути у відмінному настрої, отримувати добру вдячність за нелегку працю і відчувати себе щасливою людиною.

ЗАСЕНКОВЕ!!!

ЗАСЕНКОВЕ!!!

12 травня рішенням 23 сесії 7 скликання Чернігівської обласної ради на території Білорічицького старостинського округу Сухополов'янської ОТГ створено ландшафтний заказник «Засенкове». Відтепер це територія природно-заповідного фонду, яка має відповідний статус. Ця місцевість є історичною та природною пам’яткою Прилуччини, що була створена як парк ще у 1873 році Рахмановими-Волконськими. Цей парк, який частково зберігся і донині, є значним осередком поширення рідкісних червонокнижних рослин: конвалії лісової, пролісків лісових, підсніжнику білого, багатовікових дерев. Величезне спасибі депутатам за прийняте рішення.

Вітаємо!

Вітаємо!

Щорічно у другу неділю травня в Україні офіційно відзначають свято, що присвячене одній з найрідніших людей у житті - матері! Вітаєо усіз матусь зі святом. Низько вклоняємось за Ваші терпіння, витримку, дивовижну мудрість і мужність, з якими Ви зберігаєте віру у завтрішній кращий день для своїх рідних і близьких. Нехай це зворушливе і тепле свято ознаменується, поблажливо всміхаючись, радістю і добром. Бажаємо кожній мамі – тільки кращого. Здоров'я, міцної сім'ї, надійності та впевненості, достатку і гордості за своїх діток. Щастя в Ваші люблячі очі й миру в серці!

Заходи до Дня Перемоги!

Заходи до Дня Перемоги!

9 травня сільський голова Денис Росовський, заступник сільського голови Сергій Проценко та голова Сухополов'янської ветеранської організації Середа Петро Іванович поклали квіти до пам'ятника загиблим воїнам Другої Світової війни в селі Полова та відвідали учасника бойових дій Галіча Михайла Михайловича. Привітали його зі святом Перемоги та вручили грошову допомогу, продуктові набори від ПрАТ «Прилуцький Хлібозавод», ТОВ «Прилуцький Хлібодар», продуктові набори від ТОВ «Агрікор Холдинг», фонду «Агрейн», а також продуктовий набір від Народного депутата Валерія Дубіля ВО «Батьківщина» та лідера громадського руху «Оновлення» Сергія Коровченка. Також відвідали солдатських вдів, які проживають на території сіл Сухополова і Полова. Це Чорномаз Марія Марківна, Гавришенко Лідія Яківна, Андреєва Марія Андріївна, Загуменник Євдокія Дмитрівна, Трепаченко Марія Семенівна. Вельмишановним вдовам було вручено грошову допомогу та продуктові набори.

Шановні жителі сіл Сухополов'янської об'єднаної територіальної громади!

Шановні жителі сіл Сухополов'янської об'єднаної територіальної громади!

8 та 9 травня ми відзначаємо дні скорботи та гордості: Дні пам'яті і примирення, присвячені пам'яті жертв Другої Світової війни, та перемоги над нацизмом. Від щирого серця вітаємо Вас з цими світлими і урочистими для нас днями хочемо привітати всіх із Днем пам'яті та примирення і 75-ю річницею Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ми завжди пам'ятаємо, що 9 Травня - це особливе для нашого народу свято Перемоги - іншого такого великого, і настільки вистражданого, не знайти. Для нас, нині живущих, подвиг військового покоління - це приклад самопожертви та відваги, це суміш печалі радості для нас усіх, пов'язаної зі спогадами буремних років війни, з весною, народженням та розквітом нового життя. Бажаємо Вам, земляки, міцного здоров'я, довгих років життя, родинного затишку і тепла. Нехай зігріває всіх нас незгасне світло Перемоги, додає сил та наснаги для добрих справ в ім'я щасливого майбутнього рідної землі!

Покладання квітів!

Покладання квітів!

До Дня пам’яті та при­ми­рен­ня та до 75-ї річ­ни­ці Пе­ре­мо­ги над фа­шиз­мом у Дру­гій сві­то­вій вій­ні, що від­зна­ча­ють­ся 8 та 9 трав­ня керівництво громади здійснило покладання квітів до пам’ят­ни­ка бойової сла­ви в с. Манжосівка. При­сут­ні схи­ли­ли го­ло­ви пе­ред ге­ро­ями, які від­важно й са­мо­від­да­но бо­ро­ли­ся з на­циз­мом. Дякуємо ветерани за Ваш безцінний подвиг! З урахуванням карантинних обмежень масовий захід не проводився.