Відбулося засідання Координаційної ради з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству  за ознакою статі, протидії торгівлі людьми, профілактики соціально-небезпечних хвороб та формуванню здорового способу життя

27 березня 2024 року під керівництвом керуючого справами виконавчого комітету  Валентини Харченко відбулося засідання Координаційної ради з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству  за ознакою статі, протидії торгівлі людьми, профілактики соціально-небезпечних хвороб та формуванню здорового способу життя,  у ході якого були розглянуті наступні питання:

Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» три роки: внесок у розвиток громад у цифрах та історіях

У березні виповнюється 3 роки, як Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» розпочав підтримку Уряду України у втіленні реформу децентралізації, щоб люди на місцях могли отримати якісні послуги і реалізувати себе.

Участь Молодіжної ради у тренінговій сесії

22 - 24 березня 2024 року в м. Київ проведена триденна тренінгова сесія "Вступна" в рамках Проєкту "Нагляд молоді за розподілом бюджетів та ресурсів громад", що виконується ГО “Агенція антикризової підтримки” в рамках Програми “Мріємо та діємо”, та впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX та партнерами. Проєкт «Нагляд молоді за розподілом бюджетів та ресурсів громад» має за ціль розбудовувати здатності молодих активістів та активісток до ефективної участі в моніторингу бюджетів та інших ресурсів на місцевому рівні, та коштів, спрямованих на відновлення і подолання наслідків війни. Команда молоді у складі 10 учасників –  це Молодіжної ради Сухополов'янської сільської ради на чолі з головою Ігорем Хоменком та заступником Артемом Андрющенком, разом з 10 іншими командами молоді сільських, селищних та міських рад з усієї України,  взяли активну участь у всіх активностях тренінгу: презентували нашу громаду перед іншими, обмінювалися думками, ідеями та контактами, слухали теоретичні лекції та виконували практичні тренувальні вправи та завдання про бюджет, місцеве самоврядування в Україні. Отримали об'ємне домашнє завдання, що наша команда має виконати за 1,5 місяця до наступної очної тренінгової сесії. Взагалі ж сам Проєкт розрахований як мінімум на півроку.

Шановні  воїни-нацгвардійці!

Щиро вітаємо Вас з професійним святом –  Днем Національної гвардії України! З 2015 року, ураховуючи значення та роль Національної гвардії України у виконанні завдань із забезпечення державної безпеки та оборони держави, Нацгвардія України отримала своє національне свято, яке було призначено Указом Президента України на 26 березня.

Оперативна інформація станом на 06.00 26 березня 2024 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася сімсот шістдесят друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 57 бойових зіткнень. Загалом, протягом минулої доби ворог завдав 4 ракетних та 59 авіаційних ударів, здійснив 106 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Шановні працівники Служби безпеки України!

Щиро вітаємо Вас з професійним святом – Днем служби безпеки України, яке щорічно відзначається 25 березня.  Висловлюємо Вам слова вдячності за сумлінне й самовіддане виконання конституційного обов’язку, значний внесок у зміцнення національної безпеки, захист політичних, економічних і військових інтересів держави, особливо враховуючи виклики воєнного стану у державі та необхідність захисту від цинічного і підступного ворога.