Дорогі батьки-усиновителі, опікуни, прийомні батьки!

Дорогі батьки-усиновителі, опікуни, прийомні батьки!

Цьогоріч, 17 вересня 2023, в день доброти та  милосердя -  свята  Віри, Надії, Любові та матері їх Софії,  відзначаємо День усиновлення. У зв'язку з реформою церковного календаря в Україні день християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, з 2023 року відзначаємо 17 вересня. Президент України Володимир Зеленський 28 липня 2023 року  підписав відповідний Указ про перенесення Дня усиновлення з 30 вересня на 17 вересня.

Оперативна інформація станом на 06.00 17 вересня 2023 року щодо російського вторгнення

Оперативна інформація станом на 06.00 17 вересня 2023 року щодо російського вторгнення

Слава Україні! Розпочалася п’ятсот сімдесят перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах.

Зупинилося серце ще одного Героя…..Втрачаємо найкращих…..

Зупинилося серце ще одного Героя…..Втрачаємо найкращих…..

       Ще одне ім’я навічно вписане в історію нашої громади. Сьогодні,  16 вересня 2023 року,  у горі ще одна родина Героя-захисника   Сухополов’янської громади - Рябовола Сергія Миколайовича з с.Заїзд.  Війна  з  безжальним та жорстоким  російським агресором забирає кращих синів українського народу.  Очільник Сухополов’янської громади Денис Росовський, керуючий справами виконавчого комітету Валентина Харченко, староста  Заїздського старостинського округу Ніна Свистун, депутати та посадовці сільської ради  разом із рідними,  побратимами, вчителями, друзями, односельцями  провели в останню дорогу Героя та вшанували пам’ять загиблого земляка  із села Заїзд старшого солдата Рябовола Сергія Миколайовича, який помер 13 вересня  2023 року. 06 жовтня 2022 року він отримав тяжкі  травми  в районі населеного пункту Новобахмутівка Покровського району Донецької області. Перебував на  тривалому лікуванні, але, на жаль,  серце Героя не витримало…  Смерть Сергія  – непоправна втрата для рідних, друзів, для громади та всієї України.         

Сумна звістка вкотре пекучим болем відгукується  в Сухополов’янській громаді: на щиті до рідної землі  повернувся Герой – Андрій Ситник

Сумна звістка вкотре пекучим болем відгукується в Сухополов’янській громаді: на щиті до рідної землі повернувся Герой – Андрій Ситник

Невимовний біль охоплює серце кожного з нас. Загинув ще один Герой, патріот, захисник та воїн, який віддав  найцінніше – життя, захищаючи  суверенітет та територіальну цілісність України. Війна у боротьбі з підступним російським агресором забирає кращих наших синів.  16 вересня 2023 року очільник Сухополов’янської громади Денис Росовський,    керуючий справами виконавчого комітету Валентина Харченко, староста  Мазківського старостинського округу Микола Кошовий, староста Дідовецького старостинського округу Ірина Шуляк,  інших старостинських округів громади,  депутати  та посадовці сільської ради  разом із рідними,  побратимами, вчителями, друзями, односельцями  провели в останню дорогу Героя   та вшанували пам’ять загиблого земляка – жителя села Мазки  Ситника  Андрія Геннадійовича,  який  загинув   12 вересня 2023 року  в районі населеного пункту Лиман Перший Дворічанського  району Харківської області.

Шановні рятівники, працівники цивільного захисту,  пожежної охорони, аварійно-рятувальних служб!

Шановні рятівники, працівники цивільного захисту, пожежної охорони, аварійно-рятувальних служб!

Від імені депутатського корпусу Сухополов’янської сільської ради, виконавчого комітету  та від себе особисто дозвольте  щиро привітати вас  з професійним святом – з Днем рятівника, який щорічно відзначають відповідно до Указу Президента України 17 вересня ураховуючи значний внесок працівників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров'я людей.

Оперативна інформація станом на 06.00 16 вересня 2023 року щодо російського вторгнення

Оперативна інформація станом на 06.00 16 вересня 2023 року щодо російського вторгнення

Слава Україні! Розпочалася п’ятсот сімдесята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Російські окупанти продовжують ігнорувати міжнародне гуманітарне право, здійснюють обстріли не лише по позиціях українських військ, а й по цивільній інфраструктурі населених пунктів, тероризуючи мирних жителів. На жаль, внаслідок таких терористичних дій ворога є поранені серед цивільного населення, зруйновані житлові будинки та цивільна інфраструктура.

Відбулося  спільне засідання виконавчого комітету  та  постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування економічного і соціального розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства

Відбулося  спільне засідання виконавчого комітету  та  постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування економічного і соціального розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства

15 вересня  2023 року   відбулося спільне засідання виконавчого комітету з постійною комісією з питань фінансів, бюджету, планування економічного і соціального розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства, під час якого було розглянуто  104 питання. Переважна більшість питань, ухвалених на  засіданні виконавчого комітету  (88 питань), стосувалися надання  статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Заслухавши  доповідь начальника служби у справах дітей сільської ради Лариси Грабини, відповідно до ЗУ «Про охорону дитинства»,  Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2017 року № 268 «Про затвердження Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів», наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22 грудня 2022 року № 309 «Про затвердження Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією», а також  поданих документів,  висновків оцінки потреб сімей, складених Центром соціальних служб Сухополов’янської сільської ради та  рішення комісії з питань захисту прав дитини Сухополов’янської сільської ради члени виконкому  одноголосно ухвалили відповідні рішення.

До відома громадян!!!

До відома громадян!!!

16 вересня 2023 року траурні кортежі із загиблими Героями Сухополов’янської громади Ситником Андрієм Геннадієвичем із с.Мазки  о 9.20 вирушать від міської лікарні по вул. Київській  та  Рябоволом  Сергієм Миколайовичем  із села Заїзд (орієнтовно о 09.00)  до собору Різдва Пресвятої Богородиці.

Втрата, горе, біль, смуток...

Втрата, горе, біль, смуток...

Сьогодні, 15 вересня, "на щиті" повертається назавжди до рідного краю наш земляк із с.Мазки -  СИТНИК Андрій Геннадійович (1986р.н), який загинув неподалік  н.п. Лиман Перший Харківської області, захищаючи рідну Україну.