Заходи до Дня Героїв Небесної Сотні!

Заходи до Дня Героїв Небесної Сотні!

Відповідно до Указу Президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні" щорічно 20 лютого відзначається день Героїв Небесної Сотні. Сьогодні у Центрі культури і дозвілля громади відбувся захід до Дня Героїв Небесної Сотні «БЛОКПОСТ ПАМ’ЯТІ. ХРОНОЛОГІЯ МУЖНОСТІ». На заході була представлена виставка документальної фотографії військового фотографа та волонтера Дмитра Муравського, озвучені вірші автора збірки "На виліт" учасника Революції Гідності, ветерана російсько-української війни, кавалера ордена «Лицар Доброї Волі», поета Сергія Скальда. Сім років минуло з того часу, як перемогли гідність і свобода. Сьомий рік в Україні війна. Не АТО, не боротьба з тероризмом, а війна! Так вважають ті, хто там, в окопах і бліндажах, зі зброєю в руках у сніг і дощ, мороз і палюче сонце захищають наш мирний сон. Із власної історії знаємо: задля великої мети кров проливається недаремно. Саме тому память про подвиг Героїв Небесної сотні буде жити у серцях українців вічно. ..там глибоко всередині кожного із нас десь причаїлася мрія: мрія про краще життя, мрія про мир в Україні. Допоможи нам Боже, щоб наші мрії неодмінно здійснилися…

Вітаємо!!!

Вітаємо!!!

Сухополов'янська ОТГ від щирого серця вітає з Днем народження голову ГО "Громадський рух Сергія Коровченка "ОНОВЛЕННЯ". Сьогодні Ваш День Народження – особливий день, коли здійснюються всі мрії. Дозвольте привітати з цим святом та побажати удачі і наснаги, задоволення від кожної миті, міцного здоров’я та довгого, цікавого життя. Ми дуже вдячні Вам за допомогу і підтримку.  З Днем Народження!

Допомога багатодітній родині!!!

Допомога багатодітній родині!!!

Від усієї громади дякуємо ТОВ "Агрікор-Холдинг" та Благодійному фонду "Агрейн" за надану допомогу у придбанні продуктів харчування та побутових товарів багатодітній родині, яка опинилась у складних життєвих обставинах і залишилася без батька, із села Пологи Піддубівського старостинського округу. Дякуємо за Вашу чуйність та готовність прийти на допомогу

Cічневий локдаун не завадив Чернігівській обласній службі зайнятості працевлаштувати майже 4 сотні безробітних.

Cічневий локдаун не завадив Чернігівській обласній службі зайнятості працевлаштувати майже 4 сотні безробітних.

         Січень 2021 року запам’ятався українцям не лише новорічними святами, а й посиленними карантинними обмеженнями, які внесли свої корективи в ситуацію на ринку праці. У порівнянні з січнем минулого року безробітних стало більше, а вакансій менше. «Та незважаючи на складну економічну ситуацію як у державі в цілому, так і в області зокрема, обласна служба зайнятості працює в звичному режимі та надає послуги роботодавцям і шукачам роботи», - говорить директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

ПОДАТИ СКАРГУ НА ЗАБРУДНЕННЯ ТЕПЕР МОЖНА У ДЕКІЛЬКА КЛІКІВ ЗІ СМАРТФОНУ!!!

ПОДАТИ СКАРГУ НА ЗАБРУДНЕННЯ ТЕПЕР МОЖНА У ДЕКІЛЬКА КЛІКІВ ЗІ СМАРТФОНУ!!!

Помітили наднормове забруднення повітря, води або ґрунту, знайшли несанкціоноване сміттєзвалище чи хочете поскаржитися на шумове забруднення, але не знаєте як? Відсьогодні подати скаргу досить просто. Міндовкілля спільно з громадською організацією SaveDnipro та контролюючими органами розробили новий інструмент, який скорочує шлях від виявлення проблеми до її вирішення. У екологічному чат-боті SaveEcoBot запрацював новий сервіс «Скарги на забруднення». Він доступний в Telegram та Rakuten Viber. «Велика кількість скарг, які надходили до Держекоінспекції, на жаль, не розглядалися через порушення вимог до їх оформлення. Виконуючи вимоги законодавства, державні службовці були зобов’язані їх відхиляти. Запущений сервіс дозволяє людям не думати про форми, а без зайвих складнощів повідомити про порушення», - наголосив заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець на прес-конференції в Укрінформ. Скориставшись застосунком, у кілька кліків кожен зможе сформувати скаргу за шаблоном, в якому вже враховано всі формальності, та відправити її для реагування до відповідної інстанції: Державної екологічної інспекції України. Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. органів місцевої влади (обласних державних адміністрацій та обласних рад). Для підтвердження скарги в чат-боті також можна прикріпити фото виявленого екопорушення. «Сервіс повністю відповідає пріоритетам Міндовкілля. Наша ціль – цифровізація всіх адміністративних послуг у сфері захисту довкілля. Президент України поставив завдання, що з вересня 2021 року органи влади не матимуть права вимагати паперові документи від українців. Формат комунікації держави з громадянами, нарешті, має стати сучасним та зручним», - зауважив Руслан Стрілець. За матеріалами офіційного вебсайту Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Першоцвіти - перша посмішка весни! Не знищуйте їх!

Першоцвіти - перша посмішка весни! Не знищуйте їх!

З приходом теплих весняних днів з під снігу пробиваються перші первістки оновленої землі, тендітні квіти – провісники весни. Ранньоквітучі рослини – безцінний дар природи, перша посмішка весни, прикраса лісів. Як мало ми знаємо про ці дивні рослини – першоцвіти. Їм не страшні ні раптовий сніг, ні люті морози – до примх погоди вони прекрасно пристосувались. Масовий збір на продаж рідкісних рослин призводить до послаблення, а у невеличких місцезростаннях до повного пригнічення насіннєвого поновлення. Крім цього, дуже часто первоцвіти знищуються з кореневою частиною, що призводить до фізичного знищення популяцій. Першоцвітами називають низку видів дикорослих рослин, що квітують наприкінці зими та на початку весни: підсніжник білосніжний, білоцвіт весняний, шафран Гейфелів (крокуси), проліска дволиста, примули та ін. Хоча деякі досить поширені на нашій території, але загалом вони є рідкісні, знаходяться на межі зникнення, і взяті під особливу охорону держави, занесені до Червоної книги України. Тобто за жодних обставин збір та торгівля ними заборонені і караються законом. Шановні жителі громади, не будьмо байдужими, збережемо природу разом! Про виявлені порушення законодавства просимо повідомляти Державну екологічну інспекцію у Чернігівській області та правохоронні органи за номером "102" для вжиття заходів реагування.

Вітаємо!!!

Вітаємо!!!

16 лютого святував своє День Народження генеральний директор ТОВ Наташа-Агро" Олександр Мороз. Від щирого серця вітаємо Вас з цим святом і від душі бажаємо чудових успіхів і вічного процвітання, поваги до працівників та любові близьких людей, стабільної діяльності і впевненого благополуччя, цілеспрямованості до бажань і одержання  перемоги в будь-якому починанні.

Правила зимової риболовлі!

Правила зимової риболовлі!

Відчайдухів рибалок не лякає мороз. Прихильників зимової риболовлі з кожним роком стає все більше. На сьогодні це не тільки чоловіче захоплення. Багато жінок – рибачок хизуються своїми зимовими рибними трофеями у соціальних мережах. Що ж потрібно знати щоб зимова рибалка принесла задоволення? Збираючись порибалити на льоду необхідно правильно підібрати теплий і комфортний одяг та зручне взуття. Завжди потрібно мати при собі пішню, міцну мотузку, довжиною декілька метрів та ніж. Ні в якому разі не зігріватись алкоголем, краще мати з собою термос з гарячим чаєм. Необхідно подбати про зимові снасті і наживку, щоб не порушувати Правила рибальства і забезпечити гарний кльов. Пам’ятайте, що любительський лов риби в зимовий період (від льодоставу до скресання криги) дозволяється за межами зимувальних ям зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями із загальною кількістю гачків на водоймах загального користування, а також тих, що закріплені за громадськими об’єднаннями – не більше п’яти на рибалку; на водоймах, де впроваджене платне рибальство, – не більше десяти на рибалку. Крім того, за одну добу особі дозволяється виловити на водоймах загального користування не більше 3 кг риби, на водоймах, де впроваджене платне рибальство, – не більше 5 кг, за винятком випадків, коли вага однієї рибини перевищує встановлену норму вилову. Державні інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля під час проведення рибоохоронних рейдів постійно спілкуються з рибалками – любителями, щодо дотримання правил зимової рибалки та правил безпеки перебування на льоду. Пам’ятайте, перед тим, як виходити на лід необхідно, в обов`язковому порядку, перевірити його на міцність. Виходити на лід можна при його товщині у 7 см, групу людей витримає лід товщиною в 15 см, автомобіль – не менше 30 см. Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада 2020 року на водоймах області діє заборона на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах. З розташуванням зимувальних ям у водоймах на території області можна ознайомитися на інтерактивній карті за посиланням https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?ll=51.56319373932975%2C31.975701300000082&z=8&mid=1LmVKwYktErMZxgrpHgD1Nk1O5S1XXRW7 Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово). За інформацією управління Державного агентства рибного господарства у Чернігівській області.

З Днем Народження!!!

З Днем Народження!!!

Сухополов'янська ОТГ від щирого серця вітає з Днем Народження начальника відділу житлово-комунального господарства громади Сергія Проценка. Бажаємо успіху в справах та процвітання в діяльності, цікавих ідей і особистого блага, великого щастя та міцного здоров’я, світлої удачі і добра на шляху.

90-річчя в ОТГ!

90-річчя в ОТГ!

Нещодавно своє 90-ліття святкувала жителька села Сухополова Степаненко Ганна Кирилівна. Зі щирими вітаннями і подарунком сільський голова Денис Росовський спільно з головою ветеранської організації Середою Петром Івановичем відвідали ювілярку, побажавши міцного здоров’я, розуміння, турботи від рідних і близьких людей та довголіття. А також відсвяткувати ще й 100-річний ювілей.