Участь у Форумі!

Участь у Форумі!

12 березня сільський голова Денис Росовський спільно із старостою Каніщинського старостинського округу Тамарою Сергієнко прийняв участь у Форумі взаємовигідного партнерства бізнесу, влади і громади, організований Благодійним фондом "МХП-Громаді" у м. Яготин Київської області за участі голів об'єднаних територіальних громад, старост старостинських округів Київської і Чернігівської областей, регіональних директорів виробничих підрозділів МХП-Агро-С. Під час Форуму відбулася презентація конкурсу "Час діяти Україно!", програми та активності на 2021 рік від Благодійного фонду "МХП-Громаді", можливості залучення донорських коштів. За результатами форуму Сухополов'янська ОТГ у 2021 році прийме участь у Всеукраїнськму конкурсі мікрогрантів для розвитку громад "Час діяти, Україно!"

Круглий стіл!

Круглий стіл!

11 березня у Сухополов′янській ОТГ на базі КЗ «Публічна бібліотека» відбувся круглий стіл «Жінки, знайте свої права». У ході заходу, модератором якого виступила Перший заступник голови Сухополов′янської сільської ради Тарасенко Андроніка Володимирівна, було обговорено ряд проблемних питань, серед яких: роль жінки в сучасному суспільстві; про насильство щодо жінок; проблеми жінок на ринку праці в регіоні. Серед учасників круглого столу, що активно долучилися до обговорення заступник з виховної роботи Дідовецької ЗОШ I-III ст. Каленіченко Неля Олександрівна, практичний психолог Білорічицької ЗОШ-I-III cт. Ніколенко Тетяна Миколаївна, провідний фахівець соціальної роботи Центру соціальних служб Моляр Наталія Володимирівна, вчитель правознавства та історії Малківської ЗОШ I-III ст. Федорченко Сергій Анатолійович, провідний юрисконсульт Прилуцької міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Ткаченко Оксана Іванівна. Провідний бібліограф КЗ «Публічна бібліотека» Сухополов′янської сільської ради познайомила присутніх з діяльністю книгозбірні щодо забезпечення прав своїх користувачів на інформацію загалом та стосовно гендеру й зробила огляд-дайджест «Бібліотечні ресурси для жінок та про жінок».

Встановили ліхтар!

Встановили ліхтар!

Сухополов'янська ОТГ надзвичайно вдячна Українському Аграрному Холдингу в особі ТОВ "Наташа-Агро" за придбання ліхтаря на сонячній батареї, який встановлено на вулиці Віктора Шевченка в с. Смош на території Смоського старостинського округу. Придбання вказаного об'єкту дозволило освітити найвіддаленішу вулицю населеного пункту.

Уряд оновив механізм державної підтримки розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства

Уряд оновив механізм державної підтримки розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства

10 березня на засіданні Уряду прийнято постанову, яка викладає у новій редакції Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства. «У 2021 році реалізація програми з підтримки розвитку галузей виноградарства, садівництва і хмелярства передбачає щонайменше 1 500 га нових насаджень, 500 га споруджених шпалер та 1 400 га під крапельним зрошенням. Прийняте рішення удосконалює механізм спрямування коштів та оновлює процедуру подання документів на отримання компенсації», - прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко. Зокрема, один сільгоспвиробник, скориставшись програмою, може розраховувати на фінансову підтримку до 60 млн грн. Так, за цією програмою передбачається компенсація витрат за: придбання садивного матеріалу – до 80%; спорудження шпалери і встановлення систем краплинного зрошення – до 50%; нове будівництво та реконструкція холодильників, цехів переробки та об’єктів із заморожування продукції – до 50%; придбання технологічних ліній для товарної обробки та переробки продукції – до 50%; придбання техніки, механізмів та обладнання (зокрема, іноземного) – до 30%. Крім того, реалізація постанови надає можливість виплати (доплати) виробникам державної підтримки для часткової компенсації витрат, понесених у 2019-2020 роках. За інформацією Мінекономіки

XV (ювілейний) Всеукраїнський конкурс шкільних малюнків «Мої права», з нагоди Міжнародного дня захисту дітей та 30-річниці Незалежності України!

XV (ювілейний) Всеукраїнський конкурс шкільних малюнків «Мої права», з нагоди Міжнародного дня захисту дітей та 30-річниці Незалежності України!

Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення за участі Української молодіжної правничої асамблеї, Благодійного фонду «Об’єднання світових культур», Української асоціації підтримки творчої молоді та за підтримки Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби запрошують учнів закладів загальної середньої освіти України віком до 18 років взяти учать XV (ювілейному) Всеукраїнському конкурсі шкільних малюнків «Мої права», з нагоди Міжнародного дня захисту дітей та 30-річниці Незалежності України. Номінації: ? Молодша група. Індивідуальна робота (малюнки); ? Молодша група. Колективна робота (малюнки); ? Середня група. Індивідуальна робота (малюнки); ? Середня група. Колективна робота (малюнки); ? Старша група. Індивідуальна робота (малюнки); ? Старша група. Колективна робота (малюнки); ? Старша група. Індивідуальна робота (міні-комікси). ? Старша група. Індивідуальна робота («меми» - гумористичні зображення, в яких знакові елементи співіснують з текстовими елементами). До молодшої групи відносяться діти, віком від 6 до 10 років; до середньої групи – від 11 до 14 років; до старшої групи - від 15 до 18 років (станом на 01 червня 2021 року). Для участі у Конкурсі необхідно до 1 травня 2021 року надіслати конкурсну роботу (малюнок) разом з заявкою: - в електронному варіанті (у відсканованому форматі, JPEG), на електрону адресу uccplec@gmail.com (обов’язково зазначити в темі – «Мої права»); - в оригінальному варіанті, за адресою: 02147, м. Київ, а/с 34, отримувач: Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення або УКЦППОН (тел. 0955031091). До конкурсною роботи обов’язково подається заявка у довільній формі (із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові конкурсанта, дати народження, контактного телефону, електронної адреси, місця проживання, контактної інформації законних представників, повної назви закладу загальної середньої освіти, назви номінації, назви конкурсної роботи). Будь-яке офіційне оформлення (засвідчення печаткою чи подання заявки на бланку навчальному закладі) не вимагається. У разі подання конкурсної роботи в електронному варіанті, заява повинна бути відправлена в форматі WORD. Переможці Конкурсу отримають відзнаки та цінні подарунки, а окремі конкурсні роботи будуть розміщені на конвертах АТ «Укрпошта» (буде здійснений окремий випуск художнього немаркованого конверту) та в Київському метрополітені. Контактні дані Всеукраїнського організаційного комітету – uccplec@gmail.com, https://www.facebook.com/UkrainianCoordinationCenter. Довідка: Протягом 14 років у Конкурсі взяло участь майже 90 тисяч конкурсантів (динаміка подання конкурсних робіт збільшилась у 250 разів). У 2017 році Конкурс визнаний однією з Кращих 100 практик молодіжної роботи в Україні. У 2020 році Конкурс, як проєкт визнаний кращою практикою реалізації громадських ініціатив «ТОП-100» (м. Київ) та переможцем Конкурсу «Громадянське суспільство та влада – кращі практики співпраці».

Виїзний прийом громадян!

Виїзний прийом громадян!

11 березня сільський голова Денис Росовський спільно з секретарем ради Ольгою Євтушенко здійснив виїзний прийом громадян на території Нетяжинського старостинського округу. Під час прийому жителями округу порушувалися питання ремонту та підсипки дороги до села Рудівка, автобусного перевезення, благоустрою, співпраці з агрохолдингами тощо. Питання, що потребують детальнішого вивчення та опрацювання, сільський голова взяв під особистий контроль. Дякуємо місцевим мешканцям, які прийшли на зустріч.

Привітали з 8 Березня!

Привітали з 8 Березня!

8 березня сільський голова Денис Росовський спільно із старостою Дідовецького старостинського округу Іриною Шуляк привітали з Міжнародним жіночим днем жінок соціально-незахищеної категорії громадян Дідовецького старостинського округу, побажавши їм натхнення, витримки, весняного тепла в душі, здоров’я, любові та добробуту на довгі роки. Також з нагоди свята присутнім жінкам були вручені подарунки від голови ГО "Оновлення" Сергія Коровченка та ВО "Батьківщина".

Прийом громадян!

Прийом громадян!

З метою розширення доступу до соціальних послуг та безоплатної правової допомоги 11 березня 2021 року в приміщенні  Погребівського старостинського округу спеціалісти Центру соціальних служб, служби у справах дітей Сухополов`янської сільської ради спільно з Прилуцьким бюро правової допомоги  Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели прийом громадян з особистих питань та відвідали сім`ї, в яких є ризик потрапляння у складні життєві обставини.

Вшанували Кобзаря!

Вшанували Кобзаря!

9 та 10 березня українці вшановують пам'ять Пророка української нації, нашого генія - Тараса Шевченка. Він був справжнім митцем, людиною незвичної долі й неймовірного таланту. Про Шевченка знають, його цитують, його твори формують світогляд, відзеркалюють душу українця. 9 березня сільський голова Денис Росовський, секретар ради Ольга Євтушенко, староста Охіньківського старостинського округу Володимир Маснуха та директор Охіньківської ЗОШ Микола Марченко вшанували Великого Кобзаря, поклавши квіти до його погруддя у с. Охіньки. Тарас Шевченко – це вічний вогонь, що ніколи не згасає в серцях українців. Його поезії актуальні у всі часи. Ми, нащадки, повинні завжди берегти у серцях той вогник любові до України, який запалив поет своїми творами.

Зі святом!!!

Зі святом!!!

Дорогі, милі, єдині, кохані, рідні, незрівнянні, надійні і найкращі жінки Сухополов'янської громади! Прийміть найщиріші вітання зі святом любові та краси – найпрекраснішим святом весни – 8 березня! У цей святковий день сердечно бажаємо кожній із Вас міцного здоров’я, поваги від колег, добра від людей, радості від дітей, щирого кохання, родинного затишку та душевного тепла. Живіть в гармонії та зустрічайте з посмішкою кожен день, адже від Ваших посмішок розквітають наші домівки, наші села, наша громада та квітне Україна . Нехай Вас оминають розчарування та негаразди, чоловіки оберігають від проблем та зайвих клопотів, а рідні оточують шаною та увагою. Нехай Вас завжди оберігає Бог, береже Ваших рідних і близьких. Зі святом! Хай навкруги цвіте бузок, Та небо буде ясним; І щоб життя було в жінок Щасливим і прекрасним. Аби завжди в душі у вас Горів вогонь кохання; І хай у цей весняний час Здійсняться всі бажання.