Виїзний прийом громадян!

Виїзний прийом громадян!

25 січня сільський голова Денис Росовський спільно з секретарем ради Ольгою Євтушенко здійснив виїзний прийом громадян на території Охіньківського старостинського округу. Під час прийому жителями округу порушувалися питання освітлення центральної вулиці в с. Охіньки, завершення виготовлення генерального плану населеного пункту, отримання орендної плати, оформлення документації, встановлення попереджувального знаку, тощо.  На всі порушені питання мешканці округу отримали вичерпні відповіді та рекомендації. Питання, що потребують детальнішого вивчення та опрацювання, сільський голова взяв під особистий контроль.  Висловлюємо подяку місцевим жителям за конструктивне спілкування, за результатами якого визначені основні напрямки подальшої роботи керівництва громади по вирішенню нагальних питань життєдіяльності Охіньківського старостинського округу.

Сума нарахованих лікарняних у грудні зросла на пів мільярда гривень!

Сума нарахованих лікарняних у грудні зросла на пів мільярда гривень!

За оперативними підсумками 2020 року Фонд соціального страхування України прийняв на фінансування листки непрацездатності, видані у зв’язку з хворобою (у тому числі на COVID-19), травмою, самоізоляцією або доглядом за хворою дитиною на суму 12,4 млрд гривень.  Зокрема, у грудні минулого року Фонд прийняв від роботодавців заяви-розрахунки на фінансування допомог за лікарняними листками своїх працівників на суму 2,4 млрд гривень проти 0,9 млрд гривень у грудні 2019 року. Динаміка суттєвого зростання сум і кількості листків непрацездатності спостерігається Фондом з осені минулого року та у більшій мірі пов’язана із розповсюдженням коронавірусної хвороби. Звертаємо увагу, що дата фінансування Фондом допомоги по тимчасовій втраті працездатності прямо залежить від дати подання заяви-розрахунку роботодавцем. Станом на сьогодні ФССУ профінансував заяви-розрахунки, прийняті від страхувальників по 22.12.2020. Фінансування здійснюється у робочі дні по мірі надходжень частки від ЄСВ на рахунок Фонду.  Фонд соціального страхування України з метою забезпечення прозорої діяльності щоденно оприлюднює оперативну інформацію щодо видатків на напрями матеріального забезпечення, страхових виплат і медико-соціальних послуг. Слідкувати за станом фінансування застраховані особи можуть у телеграм-каналі ФССУ:https://t.me/socialfund  Аби отримати допомогу по тимчасовій непрацездатності, застрахована особа має передати листок непрацездатності своєму роботодавцю. Фонд забезпечив для страхувальників можливість подання заяви-розрахунку для виплати допомоги працівнику в дистанційному режимі. Нагадаємо, середній розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності від Фонду соціального страхування України за оперативними підсумками грудня 2020 року склав 368,4 грн за кожен день перебування на лікарняному. Це на 20,6% або 63 гривні більше, ніж у грудні 2019 року.

Покладання квітів до Дня Соборності України!

Покладання квітів до Дня Соборності України!

День Соборності — свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Це був один з найпрекрасніших моментів нашої історії. Важкі часи переживає наша держава. Але ми – українці – сильна нація, і Україна – єдина країна. Кожен з нас намагається допомогти, зробити свій внесок у майбутнє. Ми серцем і душею з тими, хто в ці дні боронить нашу свободу на сході України, пам’ятаємо тих хто віддав своє життя задля щастя наступних поколінь. Нехай віра в краще майбуття буде незгасною і ніколи не покидає нас почуття відповідальності за долю матері – України, вільне щасливе і заможне життя її громадян. Сьогодні в селі Охіньки Сухополовянської ОТГ на честь Дня Соборності України сільський голова Денис Росовський, секретар ради Ольга Євтушенко, староста Охіньківского старостинського округу Маснуха В.І., завуч Охіньківської ЗОШ Любов Власенко поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку. У День Соборності України бажаємо жителям громади добра та щастя, здоров’я та наснаги!

Початок роботи "Публічної бібліотеки"

Початок роботи "Публічної бібліотеки"

До відома жителів громади! З 18 січня у Сухополов’янській ОТГ розпочала свою роботу «Публічна бібліотека» з центром у м. Прилуки по вул. Соборній, буд. 35, та бібліотечними пунктами на території сіл громади: Білорічиця, Боршна, Заїзд. Замістя, Знам’янка, Канівщина, Колісники, Мазки, Малківка, Манжосівка, Нетяжино, Охіньки, Переволочна, Пирогівці, Погреби, Рудівка, Ряшки, Смош та Сухополова.  Утворення вказаної установи здійснено з метою збереження бібліотечного фонду, усіх напрацювань колишньої районної бібліотеки. На даний час працівники бібліотеки здійснюють упорядкування фондів для прийому читатів. Акцент діяльності даної установи буде здійснено на забезпечення потреб школярів, зручного графіку роботи для працюючого населення. Час невпинно рухається. І, може, вже за кілька десятків років інтернет-бібліотеки зможуть вгамувати всіх спраглих до друкованого слова. Хоча навряд чи вони спроможні замінити безпосереднє спілкування з книжкою і ауру читальної зали з тихим шелестом гортання сторінок.  Сподіваємося, що «Публічна бібліотека» зможе забезпечити читацькі потреби жителів громади.

З Водохрещем!!!

З Водохрещем!!!

Шановні жителі громади! Вітаємо Вас зі святом Водохреща і щиро бажаємо, щоб краплі святої води додали бадьорість, силу і здоров'я тілу, щоб в цей день перед очима відкрився новий світлий і добрий шлях, щоб не було хвилин печалі в житті, а лише любов і надія зігрівали Ваші серця. Всіх благ і миру за вікном!

Служба зайнятості інформує!!!

Служба зайнятості інформує!!!

До законодавства України внесено зміни щодо строків, у які роботодавці повідомляють центри зайнятості про заплановане масове вивільнення працівників.