Зі Старим Новим Роком!!!

Зі Старим Новим Роком!!!

Зі Старим Новим Роком! Нас послав Святий Василь засівати в заметіль й особливий дав наказ,  щоб засіяли і Вас!  Ще й навчив казати так:  на кохання - сієм мак,  сієм жито на добро,  а для сміху - ось пшоно,  на здоров'я Вам овес,  щоб був кріпкий рід увесь.  А від заздрісниx осіб сієм Вам пшеницю-хліб!  Сієм, сієм, засіваєм,  З Новим роком Вас вітаєм!

Зі Щедрим вечором!!!

Зі Щедрим вечором!!!

Шановні жителі громади!!! Щиро і від чистого серця, з добром в душі, вітаємо Вас з прекрасним святом – Щедрим вечором. Нехай це чарівне свято здивує і порадує своїми чудесами. Бажаємо доброго здоров'я, успішного завершення всіх запланованих справ, приємних зустрічей і відкриттів. Нехай в кожному будинку назавжди укореняться затишок, щастя і благополуччя! Як ходили ми бродили, То щедрівочку зустріли. З нею ми прийшли до хати, Тож дозвольте щедрувати! Щастя, радості, достатку, В охорону – ангелятко! Хай приходять до оселі Друзі вірні і веселі, Море сміху і любові. Щоб усі були здорові!

Центр зайнятості інформує!

Центр зайнятості інформує!

Показники ринку праці Прилуччини за  2020 рік       Протягом року  449  роботодавців поінформували службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках .

Фонд соціального страхування інформує

Фонд соціального страхування інформує

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ виплатив 4,9 млрд грн декретних у 2020 році. За оперативними підсумками 2020 року Фонд соціального страхування України профінансував 4,9 млрд гривень допомог по вагітності та пологах. Це майже на 0,4 млрд гривень більше, ніж упродовж 2019 року. Фінансування здійснюється Фондом у повному обсязі. Зазначена допомога надається Фондом соціального страхування Українипрацевлаштованим жінкам у розмірі 100% середнього доходу за весь період перебування у відпустці по вагітності та пологах. У загальних випадках тривалість відпустки складає 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів). Додатково до основного може видаватись листок непрацездатності тривалістю 14 календарних днів, який також підлягає оплаті за рахунок коштів Фонду. Такий листок непрацездатності видається в разі передчасних або багатоплідних пологів, виникнення ускладнень під час пологів або в післяпологовому періоді.  Для обчислення розміру допомоги необхідно помножити розмір середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами. Тривалість страхового стажу при цьому не враховується.  Водночас, особам, які протягом 12 місяців перед настанням страхового випадку мають стаж менше 6 місяців, розмір допомоги розраховується, виходячи з нарахованої заробітної плати (доходу), з якої сплачуються страхові внески, але не більше за розмір допомоги, обчислений із двократного розміру мінімальної заробітної плати. Слідкувати за станом фінансування декретних виплат можна на телеграм-каналі ФССУ:https://t.me/socialfund. Дата фінансування прямо залежить від дати подання до Фонду заяви-розрахунку на виплату допомоги роботодавцем – після того, як в телеграм-каналі ФССУ з’явиться повідомлення щодо фінансування потрібної дати, кошти надійдуть на рахунок роботодавця упродовж декількох банківських днів. Пресслужба виконавчої дирекції  Фонду соціального страхування України

Утворення Терцентру!

Утворення Терцентру!

У громаді утворено Терцентр!!! 29 грудня у Сухополов’янській ОТГ здійснено державну реєстрацію юридичної установи – Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), який буде надавати послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги. Наразі працівниками сільської ради у посиленому режимі вживаються заходи щодо забезпечення функціонування даної установи. Існування вказаного закладу життєво необхідне у громаді. Адже кожен з працівників територіального центру щоденно проявляє теплоту та милосердя, вшановуючи людей похилого віку щирим, добрим словом, надаючи посильну допомогу – роблять все можливе, щоб вони відчували себе потрібними і захищеними.  Усі працівники, які надавали послуги населенню безпосередньо у селах, будуть працевлаштовані у громаді.  Крім того, як і раніше, у складі Територіального центру громади буде працювати стаціонарне відділення у с. Заїзд.

З Новим Роком!!!

З Новим Роком!!!

Шановні жителі громади!!! Щиро вітаємо Вас зі світлим, радісним святом, яке об’єднує у собі й наше дитинство, і наше сьогодення, і мрії про майбутнє, – з Новим роком! Це свято має особливе значення, бо знаменує собою завершення старого року, в якому ми спільно працювали над вирішенням найгостріших і найактуальніших питань, а також народження нового часу, нових надій і сподівань. У цей час ми щиро прагнемо бути разом зі своїми найріднішими, дарувати їм свою любов і піклування. Усе це єднає та зближує людей незалежно від їх поглядів і переконань, надихає на нові звершення та добрі справи. Тож нехай Новий рік буде для Вас лише радістю, буде щедрим на втілення планів і сподівань, додасть сил, здоров’я й оптимізму, вселить у душі спокій і впевненість. З НОВИМ РОКОМ!!!

Перенесення робочих днів у 2021 році

Перенесення робочих днів у 2021 році

До відома жителів громади!!! Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України "Про перенесення робочих днів у 2021 році", розпорядження сільського голови, з метою забезпечення раціонального використання робочого часу, для працівників центральної садиби та старостинських округів перенесено робочі дні: з 8 січня на суботу 16 січня; з понеділка 23 серпня на суботу 28 серпня; з п'ятниці 15 жовтня на суботу 23 жовтня. Просимо врахувати дану інформацію для планування відвідування установ громади.