Життя без насильства: підбиття підсумків  щорічної Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства»

Життя без насильства: підбиття підсумків  щорічної Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства»

Відповідно   до затвердженого сільським головою Денисом Росовським Плану заходів з проведення щорічної Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» в Сухополов’янській сільській раді з 25 листопада – 10 грудня 2022 року   організовано і проведено ряд заходів.

Новий професійний старт у 45+

Новий професійний старт у 45+

Такий шлях обрали для себе семеро чернігівців, які отримали від служби зайнятості  ваучери на навчання для підвищення своєї конкурентоспроможності на ринку праці.

З Днем Сухопутних військ Збройних сил України!

З Днем Сухопутних військ Збройних сил України!

Сьогодні своє професійне свято відзначають військовослужбовці Сухопутних військ Збройних Сил України. Цього дня висловлюємо слова великої шани та поваги ракетникам, артилеристам, танкістам, пілотам армійської авіації, піхотинцям, зв'язківцям, розвідникам, зенітникам, адже саме вони героїчно дають відсіч наджорстокому російському  агресору, пильнують українське небо у підрозділах протиповітряної оборони Сухопутних військ і успішно збивають ворожі ракети, ризикуючи своїми життями за незалежність і свободу України. 

Фінансове забезпечення розвитку громад в умовах воєнного стану: Денис Росовський взяв участь в заключному  семінарі в рамках проєкту фонду Ганнса Зайделя

Фінансове забезпечення розвитку громад в умовах воєнного стану: Денис Росовський взяв участь в заключному  семінарі в рамках проєкту фонду Ганнса Зайделя

08 грудня  очільник Сухополов’янської  територіальної громади Денис Росовський взяв участь у  семінарі  на тему «Фінансове забезпечення розвитку громад в умовах воєнного стану». Це заключний захід із циклу семінарів для керівників територіальних громад, які проходили в рамках проєкту «Підвищення ефективності та результативності діяльності територіальних громад за умов війни: виклики та відповіді», і був реалізований  Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації, Сіверським інститутом  регіональних досліджень в партнерстві з Асоціацією міст України за підтримки фонду Ганнса Зайделя.

Стартував  Всеукраїнський  конкурс творчих проєктів   «Код Нації. Українська Сніжниця»

Стартував  Всеукраїнський  конкурс творчих проєктів  «Код Нації. Українська Сніжниця»

           Громадська організація «Молодіжна організація «Молоде покоління» є Національним Організатором Всеукраїнського конкурсу творчих проєктів «Код Нації. Українська Сніжниця», що проводиться у рамках Національного Фестивалю «Код Нації» взимку 2022-2023 років. Національними Організаторами конкурсу також є благодійний фонд «Відсоток Небайдужих», Всеукраїнський молодіжний рух Let's do it Ukraine, проєкт «ProМову»; інформаційним партнером заходу є Український державний центр позашкільної освіти.

Педагогічний івент «Право на життя без насильства»

Педагогічний івент «Право на життя без насильства»

На виконання Плану заходів з проведення щорічної Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства», затвердженого Сухополов’янським сільським головою Денисом Росовським, відділом освіти, молоді та спорту 09 грудня 2022 проведено онлайн педагогічний івент «Право на життя без насильства». Не зважаючи на проблеми із світлом та Інтернетом, до івенту підключились 15 педагогів громади, представники Центру соціальних служб, спеціалісти служб у справах дітей. На заході педагоги громади обговорили актуальні питання запобігання та протидії насильства, звернули увагу на ратифікацію Верховною радою України Самбульської конвенції. Провели тренінгові заняття з вивчення проявів агресії у людей. Психолог Центру соціальних служб проінформувала про обізнаність громадськості щодо захисту прав жінок та чоловіків. До заходу приєдналась заступник голови Прилуцької районної державної  адміністрації Олеся  Кісленко, яка наголосила на важливості та актуальності піднятого питання та відзначила активність закладів освіти Сухополов’янської громади у заходах в рамках Акції.

Праця на Перемогу

Праця на Перемогу

У рамках урядової ініціативи "Армія відновлення" на Чернігівщині більше 400 безробітних залучено до суспільно корисних робіт. Віднедавна їх перелік поповнився ще одним видом – плетіння маскувальних сіток для потреб військових. Таким чином 12 безробітних жінок на Бахмаччині долучилися до праці на Перемогу.

«Маціївські карпати» взимку!

«Маціївські карпати» взимку!

Зима — сезон чарів і казки. Пропонуємо разом зануритися в чарівну красу «Маціївських карпат» взимку. Абсолютно неповторні засніжені, майже незаймані людиною пейзажі, покриті білою ковдрою зі снігу.

Інформує обласна служба зайнятості:  за 11 місяців – більше 8 тисяч працевлаштованих

Інформує обласна служба зайнятості: за 11 місяців – більше 8 тисяч працевлаштованих

Саме стільки громадян області забезпечено роботою, з них близько 700 оперативно, до набуття статусу безробітного. Крім того, фахівцями служби зайнятості близько 2 тисяч осіб залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру, суспільно корисних робіт, 1,5 тис. осіб скеровано на професійне навчання.